Иво Христов: След като си плашил хората 3 месеца, че смъртта идва със страшна сила, не можеш да ги накараш да се върнат към нормалния живот

05.05.2020 / 23:04 0

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Все по-добре съм. Не могат да ме затворят и не могат да ме карантинират, защото състоянието на свобода е вътрешно състояние, то не е външно. Хората лесно дават да ги затворят, защото желаят да бъдат роби, каза проф. Иво Христов по повод отпадането на мерките пред Слави в телевизия 7/8.

"По време на цялата тази истерия нито един път не си сложих намордник, просто не обичам да изпълнявам глупави заповеди, на всичкото отгоре противозаконни.", посочи Христов.

"И аз", посочи Слави Трифонов.

Иво Христов продължи: "Но виждам, че толкова хора, дори сега след като паднаха тези официални забрани, са толкова уплашени, че продължават да ходят като зомбирани, с ръкавиците, маските, с всички други неща. И ти, след като си ги плашел три месеца, че смъртта идва със страшна сила, ти не може да ги накараш да се върнат в нормалния живот. Това е тежък психологически шок, допълни проф. Христов.

Това, ако се беше случило на нашите дядовци, дори на нашите бащи, те щяха да се възстановят много по-бързо. Те бяха много по-земни, твърди хора. Дядо ми е изкарал две войни. Нашите генерации са, дето викаше дядо ми, каба, меки. Малко им трябваше само стрес, те не могат да работят под стрес, и видя какъв е резултата. Пълен потрес, блокаж направо, каза още проф. Христов.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi


Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама