Иво Христов: В България мигът либерална демокрация приключи. Започнахме с имитация на преход и завършваме с карикатура на диктатура

11.07.2019 / 18:22 2

Снимка бТВ

Българският парламентаризъм в момента е достигнал до точката на бутафорията. Едва ли някой разумен човек си мисли, че в сградата на парламента се взимат всички важни решения. В момента двете основни неща, които прави парламентът, е да отвлича вниманието на публиката и да отпушва общественото напрежение. Това сподели в предаването ''Лице в лице'' в ефира на bTV евродепутатът от ПЕС/БСП проф. Иво Христов, предаде новини.бг.

,,Истината е, че българският преход започна с нещо като имитация на преход и ще свърши с карикатура на диктатура. Но това не важи само за България, но и за почти всички страни от бившия Източен блок като Полша, Унгария, както и за страните от Западните Балкани. Случи се това, че щастливият миг на либералната демокрация приключи и го казвам с болка'', посочи Христов и допълни, че това вероятно ще е последният му мандат като евродепутат, защото такива хора като него са ''пречка''.

,,Европейският проект се натъкна на подводните си камъни на собствената си безсъдържателност. Той възниква като икономическа консолидация срещу Съветския съюз, каквато е била официалната предпоставка за възникване. След разпадането на СССР се видя, че европейският проект вече няма собствена идея защо трябва да съществува. В крайна сметка всички знаят, че основните решения се взимат от Германия и Франция, а всички останали трябва да козируват'', обясни още проф. Иво Христов и допълни, че Европа се е превърнала в ловна територия между САЩ, Русия и Китай.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
65
20
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 189062 | Одобрение: 34812
В момента има прекрасна демокрация, защото няма комунисти, купони, манифестации и ленински съботници! Има университети, болници, театри, книги - който има мозък, чете и печели! Който няма мозък, бачка по складовете и магазините! За какво повече да искаме? Да лежим и да падат пилета и пуйки от небето, както мечаят комунистите ли? НИКОГА!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама