Иво Инджов: Виждаме една зависимост на реформаторските сили от Бойко Борисов и ДПС

19.06.2023 / 09:29 1

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

"Ние не знаем още какво се случва със знаковите дела. Сарафов даде заявка, че те ще се обследват наново, ще се направи отново преглед по тях, и нищо чудно, вече се появиха спекулации, че може да бъдат оттеглени някои искания за снемане на имунитетите. А ние знаем, че този въпрос има много голямо политическо значение, защото колкото и да е качествено или некачествено едно разследване, когато се внесе в парламента зад него стои цялата прокуратура, а не само старият главен прокурор Гешев".

Това заяви в сутрешния блок на БТВ доц. Иво Инджов, преподавател по политически комуникации във ВТУ.

"Трябва да има много убедителна аргументация от Сарафов, за да бъде изтеглен даден имунитет. Така че въпросът за имунитетите в момента е на малко по-заден план, но е изключително важен. Ние не сме чули все още категорична позиция на ПП-ДБ по основното искане за имунитет - това на Бойко Борисов и това е един проблем, което може да доведе до допълнителни разделителни линии по и без това крехката и много странна коалиционна конструкция, която имаме в момента", добави той.

"От една страна управляващите, включително ПП-ДБ, са зависими от подкрепата на ДПС, ако искат да правят сериозна конституционна реформа. От друга страна начинът, по който те подхождат ги прави силно уязвими, защото ДПС сервира на преден план Делян Пеевски. Той говори толкова сериозно за конституционната реформа, колкото не е казал през изминалите парламенти, когато е бил депутат. Тоест, ние виждаме една зависимост на така наречените реформаторски сили както от ГЕРБ начело с Бойко Борисов, срещу който те протестираха и беше арестуван, така и зависимост от ДПС с Делян Пеевски, който присъства в списъка "Магнитски" и срещу който те изрекоха един куп нелицеприятни неща. Това отправя много лоши политически послания към избирателите и към българската общественост. Казва се - независимо какво ви говорим, вие не ни вземайте много насериозно. Така не се създава доверие към политиците", смята Инджов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 145419 | Одобрение: 22974
какво да се случи със знаковите дела??? нали христо "пералнята" иванов изпра всико. какво още ще направи сарафов освен да сложи малко трупчета тук таме и ще води някаква измислена кампания само и само да не се занимава с корупцията по високите етажи. нали подмняната и герб-дпс за това го назначиха.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама