Иво Сиромахов: „Тъжно е, че едни артисти измолиха за 3-4 хиляди лева. Какво ще им решат те?”

10.03.2021 / 01:30 2

кадри: 7/8 ТВ

Тази вечер в шоуто на „Слави Трифонов” по 7/8 водещ бе Иво Сиромахов, а гост режисьорът Димитър Коцев – Шошо.

 

„С него се познаваме от деца и аз знам, че той е един свободен човек.

Той  активно изразява гражданската си позиция, включително и на площада”, обяви Сиромахов.

„Сега властта раздава пари на музиканти, артисти. Беше гласуван нов закон за киното –набързо! Защо преди избори правителството се сеща, че хората на изкуството са важни и им подхвърлят някой лев, а те охотно ги вземат?”, попита водещият.

„По притеснително е за мен второто, че казват: Ей, добре, дадоха ни пари! Стана работата! Не е там въпросът. Въпросът е, че на държавата й липсва генерална политика за културата. Генералното съзнание, че културата е важна. Тези решение на парче са тъжни случаи”, изрази мнение Коцев.

„Не е ли тъжно за тези хора, които сега измолиха за едни 3-4 хиляди лева? Какво ще им решат тези 3-4 хиляди лева? Нищо! Но в същото време властта не дава пари ето така. Тя със сигурност ще иска нещо”, изказа мнение Сиромахов.

„Да, със сигурност. То така става, че преди избори като поискаш нещо, ще ти го дадат. Проблемът е, че след това ще трябва още 4 години да чакат, за да могат пак да си поискат. През останалото време се мълчи. Не  е притеснително, че се мълчи по конкретните искания – дайте ни пари, а точно по отношение на това, какви политики трябва да има , за да може културата да се развива и да съществува. Не е казано, че трябва да се хранят някои творци, както при социализма. Така да помагат на властта и да са част от нея почти”, коментира режисьорът.

„Ти беше много активен на протестите лятото.Трябва ли един човек, занимаващ се с изкуство, да участва в гражданските процеси”, попита Сиромахов.

„Не се чувствам комфортно, ако не кажа какво мисля. Така съм възпитан. Така съм израснал по време на промените. Постоянно трябва да издигаш глас”, смята Коцев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
бачо Кольо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13646 | Одобрение: 3706
Г-н сиромахов,бесно се говори когато ти е пълен джоба!
Колкото повече,толкова повече!
2
1
айки (преди 1 годинa)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
повечето от тези дето са в списъка за помощи са милионери....да се спасяват, както се спасяват останалите хора в БГ , а и това са си нашите пари...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама