Иво Сиромахов тази вечер: „Скоро може да има предсрочни избори и затова някои си траят”

15.04.2021 / 22:25 3

кадър: 7/8 ТВ

 Ето как започна тази вечер шоуто Иво Сиромахов: 

Днес гледах откриването на парламента. Досега не бях гледал откривания на парламент. Днес се загледах, защото ми се стори, че видях познати лица. Така поне ми се стори. Един депутат не ходи като един обикновен човек. Той ходи малко по друг начин.

Заслушах се да чуя, какво ще кажат депутатите. И бях изненадан, че не чух нищо за мажоритарни избори. А това беше първа точка от референдума на който през 2016 година гласуваха 3 милиона и половина български избиратели. Два милиоба и половина гласуваха за мажоритарна избирателна система в два тура. Би било много странно, ако мажоритарната избирателна система се е изгубила някъде межди изборите и първия работен ден на парламента.  Дано не се е изгубила!

А може би мажоритарните избори изглеждат по различен начин, в зависимост от това дали ги гледаш извън парламента или си вътре в него. Ако си извън парламента изглеждат привлекателни , а като влезеш вътре, започват да ти изглеждат неприятни.

Питам се защо мажоритарната система не изглежда привлекателно, ако я гледаш от залата на парламента. Може би, защото при нея, депутатите са отговорни пред избирателите си. А при сегашната система те са отговорни само пред партийните си началници.  И гледат да си траят, за да ги сложат пак на избираеми места в листите. Защото е напълно възможно скоро да има нови предсрочни избори.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 60557 | Одобрение: -28508
На герб им отърва, защото печелят в почти всички области, голяма партия са, другите дребните нямат шанс. Нали виждаш, че си играят на "ти каза това, сега защо не го направи, уж обеща". Искат промяна, искат нови хора, не искат Бойко да управлява, ето че имат шанса да променят всичко, да действа да ги видим. Вчера като ги гледах, каква трагедия или комедия са ... и не съм сигурен, че България ще тръгне към нещо по добро. Още нямат план за действие, никой нищо не знае, а времето минава, хората чакат.
2
0
doko (преди 2 години)
Рейтинг: 3360 | Одобрение: 1035
Пра защо герб на го предложиха когато можеха?Визирам предния парламент.Сега и да го предложат знаят че няма да мине защото всички са против тях.Мажоритарните избори не им отърва.Само си чешат езиците.
doko
0
3
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 60557 | Одобрение: -28508
герб ще внесат за гласуване, ако слави не го направи Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама