Из учебниците: Морската вода - солена, защото в нея е разтворена готварска сол

31.01.2016 / 10:21 7

кадър: Нова тв

„Морската вода е солена, защото в нея е разтворено голямо количество готварска сол. Във водата се разтварят редица твърди вещества, течности и газове”, това пише в учебника „Човекът и природата” за 3-ти клас, предава Нова тв.

И още: „Растенията сами произвеждат храната си. Те се наричат производители. Животните ядат готова храна – растения и други животни. Затова те се наричат потребители”

 

Това са само част от бисерите, които излизат в българските учебници. Същевременно министърът в оставка Тодор Танев съобщи в предаването „Събуди се”, че всяка година се дават20 милиона лева за написването на учебници.

 

За какво отиват парите – гледайте във видеото!"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
motoristka (преди 4 години)
Рейтинг: 71395 | Одобрение: 34475
Ехааа... сега разбирам, защо Боко реши да нарави Тодор Танев свой съветник ... -ще си обясняват един на друг, как се прави морска вода Изплезване и дали, това, същото го пише във ''Винету''..... Сега сероизно...- Плаче ми се за днешните ученици... Няколко осъкатени поколения, благодарение на умствено-съкати  политици, министри и тем, подобна измет...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
13
1
corector (преди 4 години)
Рейтинг: 5804 | Одобрение: 2544
Излиза, че е по-добре детето ми да е двойкаджия, отколкото да учи подобни простотии!
10
0
морският (преди 4 години)
Рейтинг: 37497 | Одобрение: 21812
"всяка година се дават20 милиона лева за написването на учебници."-На това му се казва бзнес.ШокиранНе е луд ,който изяжда баницата,....Изплезване
32
0
khm (преди 4 години)
Рейтинг: 43006 | Одобрение: 16231
Ами така е. Учебниците се пишат от идиоти, назначени от други идиоти, които обаче имат интерес народът да стои тъп и необразован за да може после да гласува и избира същите тези идиоти...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама