Изкъртиха първата буква на VARNA, но по-интересно е какво са заснели камерите

02.09.2015 / 13:00 17

Снимки: Румен Сарандев

Веселин Златков

Една от буквите на надписа „VARNA 2017“, поставен в центъра на града в чест на титлата Европейска младежда столица, е изтръгната от постамента си. Това видя репортер на „Петел“. Цветните букви са точно пред катедралата и до сцена „Филиал“ на варненския театър, а същия надпис украсява и входа на Морската градина.

През цялото лято и двете места се превърнаха в любимо място за снимки на туристи. 
Явно популярността на надписите е предизвикала неизвестен индивид с излишна енергия да пробва силата си. Така голямата буква „V” вече е свалена от постамента си и сега ще трябва някой да я връща на мястото й. 

Вероятността хулиганът или хулиганите, отговорни за станалото, да бъдат хванати, е малка. Въпреки че това е може би най-осветеното място в града и всичко се вижда ясно и денем и нощем, явно пак никой не е видял и не е чул нищо.

Интересно е какво са заснели и камерите, които наскоро бяха монтирани в района.

Липсата на наказание прави вандалите във Варна все по-дръзки, а това личи и от първите поражения и по чисто новите пейки, поставени в центъра.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 38056 | Одобрение: 8016
Обади се тогава на +32 2 230 6490 (Европейски младежки форум в Брюксел) и се оплачи. И защо за миналата година столицата не се пише Θεσσαλονίκη 2014 (я да видим, можеш ли да го прочетеш), а Thessaloniki 2014? Май първото е доста трудно за прочитане за хората различни от гърци и половината кипърци. А ако не знаеш какво е Тесалоники, та това е Солун.
2
8
ЖорО (преди 6 години)
Рейтинг: 378 | Одобрение: 18
дo @Варна, надписа е на латиница защото през лятото има повече туристи от колкото Варненци по центъра, а през зимата  всичко се скътава и никой не го интересува... А колкото да ли си струва изобщо написаното... НЕ, Варна е пропаднала отдавна и на всякъде да слагат букви и на кирилица ко ще, не могат да заличат посърнали улици, хора и природа.
11
5
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 38056 | Одобрение: 8016
До капута Варна и червените бабички харесали простотията му: Ей трол измислен, недомислен Европейска младежка столица е международно събитие от световно ниво и естествено, че ВАРНА ще се изписва на латиница! Я да видим как ще прочете ВАРНА един германец, французин, испанец, англичанин? БАФА ей така ще го прочете. БАФА 2017?!?! Тъп си като изсъхнала кратуна!
10
2
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 212653 | Одобрение: 18483
"Варна" , Европейска младежка столица говори ли ти нещо ? Колко народа в Европа познават кирилицата ? Въпрос с повишена трудност !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
11
5
Уйо (преди 6 години)
Рейтинг: 38056 | Одобрение: 8016
Направени са от плоскости разпенено ПВЦ (онгропак, лайтекс и т.н), които са удобни за окачени рекламни табели - светещи и несветещи, но не и за такива стоящи обемни конструкции, които дори нямат метално скеле. Чападжийска работа на някоя близка до ОбС рекламна фирма, спестила поне 2/3 от парите получени за буквите.
22
10
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 89415 | Одобрение: 38660
Аве кви продажници ни управляват и азбуката си забравихте. защо надписът е на латиница? 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik