Излязоха резултатите от матурите! Има над 8000 двойки!

05.06.2015 / 12:32 8

61 пълни шестици и 8162 слаби оценкина матурите тази година, обявиха от просветното министерство.

4.65 е среден успех от всички положени изпити от зрелостниците. На матури тази година се явиха 53 хил. абитуриенти, предаде bTV. 

Тази година оценките са на подобно ниво, както и през предходните години, коментира зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

По български език двойките са около 3 хиляди. 244 зрелостници пък са постигнали максимален брой точки - 100.

Най-добри резултати на изпитите има учениците от езиковите гимназии в София, а най-слаби са резултатите в Кърджали.

Резултатите вече могат да бъдат проверявани тук. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Armaga (преди 7 години)
Рейтинг: 700 | Одобрение: 265
Защо никой не казва колко ученици имат оценки над 5,50. Дали даден ученик ще има 6,00 или 5,50 няма никакво значение, защото оценката е отличен. Дори и на най-добрите се случва да допуснат техническа грешка или такава от невнимание и вместо 6,00 да имат 5,90 или 5,85. Или пък матурите за тях да нямат никакво значение и да го направят, колкото да имат 5-5,50, без да си дават никакъв зор. Ама като съдя по коментарите и по начина на разсъждаване, следва едва ли не, че са профани. Като отидеш на трудовия пазар никой не те пита дали имаш 3 или 6 на матурата. Никой няма да ти плати повече, ако имаш отличен в дипломата, в сравнение с този, който има среден.  А това, че 1/6 от учениците имат 2-ки показва едно: матурите са твърде лесни и/или оценяването е твърде либерално, а защо не и голяма част от учениците просто да са преписали. По принцип от такъв тип изпити, процентът на двойките трябва да е 30-40% и средният успех - малко над 3,50, за да се каже, че е бил с прилична трудност и оценяването е било обективно.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама