Измама с шофьорски книжки: Как работи схемата?

07.08.2018 / 10:18 3

"Не сме учудени (от измамната схема за придобиване на шофьорски книжки - бел.ред.)", коментира за "Здравей, България" Дамян Войновски, заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Изказването дойде, след като в понеделник Икономическата полиция разби схема на частна автошкола, уреждала изпити.  

Той напомни за въведените преди няколко години т. нар. "бели стаи", в които се прави лицево разпознаване между данните от личната карта и човека, което се явява на изпит.

"За съжаление, единственият начин за преминаване на такъв изпит остава с фалшива лична карта", призна Войновски, като посочи, че агенцията е закупила специални поляризиращи стъкла, с които да се проверяват документите за самоличност. 

"Не е толкова сложно. След като разполагаме с толкова много IT-специалисти, видите ли, не може да се изпрати един протокол по електронен път заедно със снимката и с протокола на хората, които са се явили в момента. Доколкото знам, МВР отказва да се даде възможност по време на самия изпит да се сравнят базите с лични данни на кандидата, който се явява, и много лесно се минава с лична карта", коментира за "Здравей, България" Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

При разкритата измамна схема трети лица са се явявали на изпит вместо курсистите. Всичко се е уреждало от 62-годишния инструктор Красимир Н., който беше задържан при спецакцията в понеделник. Схемата е работила в няколко общини - Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Loshiq (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
А кога ще проверявате за фалшиви дипломи. Повечето фалшиви книжки са заради фалшиви дипломи. Циганите масово нямат завършен осми клас и за да се явят на курс им трябва диплома. Има школи които правят фалшиви дипломи и така дават книжки на хора дето не могат да четат камо ли да запомнят правилника. Защо в КАТ когато ти преиздават книжката, не проверяват на ново дипломите?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама