Изправят пред съда във Варна бизнесмен за укриване на близо 90 хил. лева данъци

09.07.2018 / 15:59 0

илюстрация Булфото

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден собственикът и управител на еднолично дружество с ограничена отговорност Р.Т., укрил данъчни задължения и приспаднал неследващ се данъчен кредит в особено големи размери, съобщиха от Апелативната прокуратура в града.

От 14 април до 14 септември 2015 г. подсъдимият Р.Т. избегнал установяването и плащането на данъчни задължения, като потвърдил неистина в подадени пред ТД на НАП справки-декларации за неполучени реално доставки с фактури от различни фирми. Общият размер на укритите данъци и приспаднатия неследващ се данъчен кредит е в размер на 88 310 лева. Подсъдимият търгувал с плодове и зеленчуци. Имал доста клиенти, на които продавал стоката си. За да намали дължимият данък добавена стойност, той като управител решил да включва в дневниците за покупки фактури за неосъществени доставки към неговото дружество. При извършване на данъчна ревизия на дружеството и насрещни проверки на доставчиците по подадените в НАП декларации се установило, че посочените фирми никога не са търгували с дружеството на подсъдимия.

Предстои делото срещу Р.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама