Израелският професор Исак Бен Израел: Коронавирусът ще се обезсили 70 дни след първия случай

30.04.2020 / 15:40 1

Простата статистика показва, че разпространението на коронавируса ще намалее до почти нула след 70 дни - без значение къде е епидемията и без значение какви мерки налагат правителствата, за да се опитат да я предотвратят, предаде OFFnews.bg.

Това твърди израелският професор Исак Бен-Израел (Isaac Ben Israel)в своето проучване, публикувано за първи път на 16 април 2020 г., което обсъжда пред израелската телевизия на 13 април.

Статията на Бен-Израел има за цел да проучи развитието на коронавирусната болест в Израел от появата й преди 56 дни (8 седмици).

Анализът на израелския учен показва, че моделът е един и същ в различните страни. Изненадващо този модел е общ и за страните, които са предприели сериозно блокиране на хората и икономиката си, както и за държавите, които провеждат далеч по-либерална политика и там животът продължава както обикновено.

Данните сочат, че политиката за блокиране може да бъде спряна в рамките на няколко дни и да бъде заменена с политика на умерено социално дистанциране.

Данните

Една нова концепция влезе в живота ни: експоненциален растеж, тоест растеж в геометрична прогресия. Ако наистина короната се разпространява според експоненциален растеж, в страната щеше да има двойно повече пациенти на всеки няколко дни. По същество данните за новите случаи на заразени трябва да показват растеж с все по-голяма скорост. Така ли се случва на практика? 

Към днешния ден, който отбелязва 56-ия ден от откриването на първия пациент в Израел, броят на известните пациенти се е увеличил от 1 на 20 февруари до 12 758 на 16 април. Дали увеличението наистина е експоненциално?

Следващата диаграма предоставя описание на ежедневното увеличение на броя на новите пациенти в Израел (хоризонталната ос е времевата линия в дни от откриването на първия пациент). Дори хората без особени знания за математиката, могат да разберат от графиката, че броят на новите пациенти на ден не се увеличава с постоянна скорост и следователно растежът не е експоненциален.

Графиката по-горе показва, че нарастването на нови пациенти на ден достига максимума си (около 41-ия ден) с около 700 нови пациенти в този ден и оттогава започва да спада.

Цялото изследване чети в https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Izraelski-profesor-tvardi-che-virusat-shte-se-obezsili-70-dni-sled-pa_149013.html?fbclid=IwAR2KNHDh23GjsUofIw6mMgJrPrQPHWfKGDOBwur2ZYA44-F9dlCItv3S2JEЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Пипи (преди 2 години)
Рейтинг: 1660 | Одобрение: 45
70 дни са от 8 март до 16 май!!! Ще запомним!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама