Изследване: Детско столче в колата и зимно яке – смъртоносна комбинация

19.12.2015 / 15:06 5

Ако имате малки деца и ги возите в автомобил със зимно яке, вероятно допускате опасна грешка, предупреждава Националната администрация по безопасност на транспорта на САЩ (NHTSA), съобщава сп. „Родител”, цитирани от блиц. Експертите са провели краш-тестове, които показват, че зимните якета компрометират предпазния колан на детското столче. И то до такава степен, че той въобще не изпълнява функциите си.
„Когато закопчеете колана на детското столче, той трябва да е добре стегнат. Ако обаче детето е облечено с дебело яке, коланът няма как да бъде притегнат достатъчно. В този случай, той захваща якето, а не детето“, споделят от KidsAndCars пред NBC.

Краш-тестът, представляващ удар в стена със скорост 50 км/час, показва наистина страшна картина. При сблъсъка, детето изхвърча от столчето, докато якето остава прикрепено с колана. Дори при по-леки катастрофи се получава камшичен удар, който може да бъде фатален за крехкото детско тяло.

Решението на проблема не е сложно. Просто свалете якето от детето и притегнете колана, така че да няма голям луфт. Ако в колата е студено, завийте детето с якето или с одеяло, съветват експертите. Така може да бъдете сигурни, че коланът и столчето изпълняват предназначението си."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Bobi (преди 4 години)
Рейтинг: 796 | Одобрение: 236
При положение,че България е била държава с 80% селско население малко преди появата на жигулитата и е започнало масовото преселение след ТКЗС-тата и индустриализацията,какви точно са били жителите на Варна в по-голямата си част,че не мога да се сетя? Брат.
0
3
Bobi (преди 4 години)
Рейтинг: 796 | Одобрение: 236
През тази ера жигулитата се караха само събота и неделя до село за буркани,през останалото време седяха пред панелката с чохъл и надписан с боя номер на асфалта пред блока - в масовия случай .Колите бяха толкова малко,че паркирането не беше проблем,по-скоро купуването на кола изобщо по 1бр на семейство.Така, че да се сравнява трафик,скорости,мощности и безумия по пътищата е смешно.Стига сте живели в миналия век, хубаво или лошо -няма да се върне, по-полезна би била гъвкавата адаптация ,а не носталгията и хленченето.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама