Извънгабаритни ТИР-ове да са причина за трагедията в "Ечемишка"?

11.02.2017 / 14:03 8

Кадър bTV

Агенция "Пътна инфраструктура" е предоставила пълния доклад за състоянието на тунелите по републиканската пътна мрежа на регионалния министър. Предстои министърът да се запознае с резултатите и да ги обяви официално. Междувременно окръжният прокурор на София Наталия Николова заяви за БНТ, че всички длъжностни лица, без значение бивши или настоящи, които имат каквото и да било отношение към поддръжката и безопасността на тунела "Ечемишка", ще бъдат разпитани.

В сигнал до БНТ строителният предприемач Юлиян Инджов твърди, че извънгабаритни ТИР-ове масово преминават през тунелите и рушат осветлението и конструкцията, съобщи "24 часа".

В доклада до министър Попниколов е посочено, че тунелите в страната са 34 - 10 от тях са по трансевропейската мрежа, а 9 са дълги над 400 метра. След доклада се очаква план за действие с мерки за осигуряване на безопасност на тунелите.

Строителните екипи в тунела "Ечемишка" работят денонощно, за да демонтират осветлението, което ще позволи отварянето на движението. Работници разказват, че осветителните тела се свалят трудно.В сигнал до БНТ строителният предприемач Юлиян Инджов твърди, че една от възможните причини за рисковото състояние на осветителните тела в тунелите е неправомерното преминаване на извънгабаритни ТИР-ове, които чупят металната конструкция и осветлението. Фирмата на Инджов ремонтирала три тунела по пътя Асеновград-Чепеларе.Инджов се принудил да монтира рамка със стандартни размери преди тунела, но извънгабаритните ТИР-ове упорито нарушавали забраната.

Според Инджов, корозията не е причина осветителното тяло в "Ечемишка" да падне в трагичния неделен ден.От регионалното министерство заявиха, че демонтирането на осветлението и ремонтът в тунела са започнали, след приключването на следствените огледи, така че причините за инцидента ще станат ясни. По досъдебното производство за смъртния случай в тунела работят двама следователи от СОП. Разпитани са свидетели на инцидента, братът и племенникът на загиналата, шофьори, подали сигнал на тел. 112.Предстои да се изготви комплексна техническа експертиза, но едва след като от прокуратурата получат пълния набор от документи, които са изискали от АПИ.


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Лоша (преди 6 години)
Рейтинг: 3153 | Одобрение: 1003
Какво ли не са способни да кажат само и само да не признаят вината си.След ката тунела не става за тирове защо не са им забранили да минават .За да не пречат да сложат знак или да минават отгоре над тунела или да го заобикалят .Ако пак пречат ще се направят самионите по ниски , предлагам веднага да започнат обсъждане
КОГАТО НЯМА ДРУГО И ПАДАНЕТО Е ЛЕТЕНЕ
3
2
Karamel (преди 6 години)
Рейтинг: 20784 | Одобрение: 10389
Да бе, извънземните са ви виновни! Гняв
5
1
gugutka (преди 6 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Сега от 9 реки вода ще донесат. Какъв е този извънгабаритен тир? Това са глупости, на които може да повярват малоумници. Ако е извънгабаритна машина то тя ще удари конструкцията още на входа на тунела.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама