Извънредно! Говорител на немската прокуратура разкри кога ни връщат свирепия Северин

11.10.2018 / 15:28 6

До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров - обвиняемия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе. Това каза за Дарик говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер.

Съдът в германския град решава днес дали да остави в ареста Красимиров, който е декларирал, че е съгласен решението за екстрадиция да се разгледа по съкратена процедура.

Българските власти няма да предоставят доказателствени материали на германския съд, тъй като това не е необходимо при европейска заповед за арест, обясни Колкмайер.
 
"Българските власти не са предоставили доказателства, но това не е и нужно, тъй като става дума за европейска заповед за арест. Т.е. германският съд няма да доказва дали престъплението е извършено от задържания или не. Това е работа на българската правосъдна система. Ние трябва да докажем дали екстрадицията е допустима, това е нашата задача. Задържали сме го и сега в съкратено производство ще се установи дали е възможна екстрадиция в България. Предполагам, че това ще стане относително бързо", коментира говорителят на прокуратурата в Целе.

"Няма да се доказва подозрението за извършеното престъпление, а само дали при екстрадиция не го грози заплаха за живота или много лоши условия в затвора в България. Но, според мен, случаят с България не е такъв", допълни Бернд Колкмайер.

Процедурата по екстрация може да продължи до 60 дни, но тъй като Северин Красимиров е дал съгласие за нея срокът се скъсява до 10 дни.
 
Красимиров бе арестуван във вторник вечерта в германския град Щаде в дома на майка му. Той е потвърдил по време на разпитите, че е живял и работил за кратко в Германия.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
До Северин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Чакаме те Севоо с бонбони и шампанско и помни че ще съжеляваш че си се родил ! От Един Затворник в Затвора ;)
6
0
ВАРНА (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Чак пък свиреп!!! Деба мършавия циганин! Дупе да му е яко!
5
0
ХМ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЕКА СИ СПОМНИМ ЗА ДВАМАТА МАЛОЛЕТНИ РОМИ, КОИТО ПРЕБИХА ДО СМЪРТ КЛОШАР ВЪВ ВЛАДИСЛАВОВО, СЛЕД КАТО ИМ НАПРАВИЛ ЗАБЕЛЕЖКА- БИЛИ СА ГО ЖЕСТОКО, БРУТАЛНО- РАЗМАЗАН ЧЕРЕП, СЧУПЕНИ РЕБРА, А ТЕ СА СМАЗАЛИ ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ, А МОМЧЕ НА 13 Г СНИМА УБИЙСТВОТО. МИЗЕРИЯТА НА БИТИЕТО РАЖДА МИЗЕРИЯ НА ДУХА И ФОРМИРА АРХИТЕКТУРАТА НА ЖЕСТОКИ УБИЙЦИ.
5
2
варненец (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,ЧЕ ТОВА МОМЧЕ Е ИСТИНСКИЯТ УБИЕЦ!ИМА НЕЩО МНОГО НАТЪКМЕНО А И МНОГО ОТ ИЗНЕСЕНИТЕ ФАКТИ ОТ РАЗСЛЕДВАЩИТЕ СА ПРОТИВОРЕЧИВИ.ЗАЩО ГЕРМАНСКАТА ПРОКУРАТУРА НЕ ПОТВЪРЖДАВА,ЗАМИСЛЕТЕ СЕ,САМО Е АРЕСТУВАН ,ЗАЩОТО НАШИТЕ ВЛАСТИ ИСКАТ ДА ГО ЕКСТРАДИРАТ,А ТУК ЛЕСНО ЩЕ МУ ЛЕПНАТ ОБВИНЕНИЕ. ДА НИ ПАЗИ ВСЕЛЕНСКИЯ РАЗУМ ОТ ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ.
9
0
@@@ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дали имало опасност за живота му!!! Мили Боже! А какво искат - с духовата музика ли да го посрещнем и погача?
9
0
... (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
няма нужда да го връщат. Там имат опит с газовите камери.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама