Извънредно! В четвъртък става ясно пада ли правителството

25.11.2014 / 11:07 13

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов направи коментар пред "Блиц", след като пред в. "Преса" премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да иска оставка от зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. През миналата седмица патриотите поставиха ребром въпроса пред министър-председателя, че ако Исмаилов остане на поста си, ще свалят подкрепата си към кабинета

.- Г-н Каракачанов, пред столичен вестник премиерът Бойко Борисов е заявил, че няма да оттегли подкрепата си към зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов. Това означава ли, че Патриотичният фронт автоматично оттегля подкрепата си към кабинета?
- От думите на Борисов следва едно, че ние трябва да решим какво ще правим. 

- Кога ще имате решение?
- Ще се съберем групата, ще има и сбирка на политическия съвет на Патриотичния фронт. Днес това няма как да стане, но вярвам, че до четвъртък ще имаме формулирано решение. 

- Може ли да очакваме, че ПФ ще промени позицията си?
- Теоретично е възможно да направим компромис, но е малко вероятно това да стане. Аргументите, с които Борисов ни отговаря, че се заплашва етническият мир, не ги приемам. С какво се нарушава етническият мир? Ние сме изложили аргументите си против човек, който е предложен от една партия, за която всички знаят, че близка до Ердоган. А Ердоган, както е известно, е изявен ислямист и неоосманист. Знаете за изказването на Ердоган, че жените не са равни на мъжете и така нататък. Ето това са нашите аргументи. Те не са свързани, както се наслушах на всевъзможни глупави коментари като расизъм, ксенофобия и т.н., с отрицания. Турците са същата раса като нас. За каква ксенофобия става въпрос? Ксенофобия означава страх от различния. Не става въпрос за това, че ние имаме нещо против човек, който се казва Орхан. Имаме против това, че той е предложен от една партия, за която ние по време на преговорите бяхме казали, че не желаем да й се дават властови позиции. Че е свързана с политиката на Ердоган и със самия Ердоган. Фактите в това отношение, ако искате данни, снимки и т.н., има достатъчно. 

- Това го казвате за пореден път...
- Е, то и в това се крие цялата работа. И сега да се използва аргумент за етническия мир, някак си не го намирам за уместен. Че да покани и ДПС тогава във властта, да им даде и на тях постове, или Евророма и други... Не е логична такава позиция.

- Какво става, ако оттеглите подкрепата си? Гласовете на АБВ не стигат, за да има мнозинство? ГЕРБ+РБ+АБВ имат 118 депутати.... 
- АБВ са част от управлението, но не са достатъчни. Вижте, въпросът е в това, че ние отидохме и си изложихме позицията лично. А получаваме отговора от медиите. Нещо, което не ми харесва като подход. Когато имаш да казваш нещо, го казваш лично. Ние много добре изложихме нашите аргументи. Тогава от ГЕРБ казаха, че възнамеряват да назначават българи мюсюлмани на високи постове, а ние отговорихме, че нямаме нищо против, ако те са членове на българска партия. И сега някой да ти каже, че е застрашен етническият мир, това е малко... неточно и оправдателно.

В края на краищата ние сме изложили аргументите, може би и по-емоционално, но аргументите ни са такива. Нямаме нищо против човека персонално. Става въпрос все пак, че е кандидатура на една партия, която е свързана с Ердоган. Нужда от излишни доказателства в тази посока няма. Аз не чух през тази една седмица Корман Исмаилов да се разграничи от това. Имаше едно интервю пред радио, въртя, сука, не се разграничи политиката на Ердоган. А това бе най-нормалното нещо, за да се свали напрежението. Това е притеснителното. Явно някой не иска сега да си разваля рахатлъка и да поеме отговорност. Най-лесното е кажеш:”Ау, колко е застрашен етническият мир!” Няма такова нещо. За никакъв етнически мир не става въпрос и за никаква реакция на етническа основа не става въпрос от наша страна. Казвали сме го това десет път и не знам защо някой се правят, че не го чуват. Ние подкрепихме Вежди Рашидов, когато имаше неприятни атаки срещу него. Тук не става въпрос за етнос. Нито една нормална държава, която уважава себе си, би допуснала подобно нещо. Ако трябва да се върнем и на политиката на Ердоган спрямо България, мисля, че има доста притесняващи неща.

За Ердоган, който говори за новата Османска империя и няколко пъти назовава територии на България като част от турското наследство, който предизвика войната в Сирия, който се вкара в държавата Израел, който в момента подкрепя скрито „Ислямска държава”. Както виждате, Турция не е на страната на САЩ в офанзивата срещу ислямските фундаменталисти и „Ислямска държава”. Напротив - от там влизат. От там им е единственият вход и изход. Ердоган е човекът, който само преди година смачка мирния протест и на държавния митинг, който той организира, рамо до рамо до него бе Касим Дал. В същото време в България говореха за демокрацията и имаше протести на българските граждани срещу Пеевки. Всички неща са толкова очевадни, че никой не говори за етническо напрежение и т.н. Това е нашата позиция. Не я намирам нито за крайна, нито за неразумна. Виждам обаче и още нещо. В медиите започват едни коментари, все от познати лица, които обясняват, че видите ли колко е страшно, че това е расизъм, това е ксенофобия. Ми да вземат да прочетат какво е расизъм и какво е ксенофобия според стандартите на ООН.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
че ще падне ,ще падне ........това е ясно на всеки , но неприемливо за едно тъпо малцинство от българския народ .......и така ще падне ,че повече няма да се появи на политическата сцена.....шибани гербери......скачайте в тоалетната ,където е мястото на предатели ,като вас......
3
6
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
По-безпринципни от ПФ няма
3
7
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
греер,това че ПФ не искат турци е поредния цирк от страна на псевдопатриотите!
1
3
bosh (преди 5 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Защо не скочиха тогава срещу Веждито?
3
4
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Бездарник,мошеник,идиот-така са се наредили !
1
4
bosh (преди 5 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Не се разбраха кой е с по-голяма пишка да му се невиди.
5
5
teodor999 (преди 5 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Този кабинет е пълен провал!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама