Извънредно заседание на общинския съвет във Варна: Има една точка!

29.05.2023 / 09:16 2

Булфото

Извънредно заседание на Общински съвет - Варна ще се проведе днес. Началото е 10 часа в зала "Пленарна" на Община Варна. В дневния ред на заседанието има една единствена точка. Съветниците ще гласуват предложение на кмета Портних за кандидатстване по Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура „Изграждане на нови сгради на училища и детски градини“.

В петък предложението мина в комисията по наука и образование, а днес общинският съвет трябва да гласува решението, а днес е последният възможен срок за кандидатстване по процедурата.

Варна ще кандидатства за 13,3 млн. лева за строителството на две нови сгради на училища.

Предвижда се допълнителни сгради да бъдат построени към основните училища „Добри Чинтулов“ и „Йордан Йовков“. Освен да се осигури съвременна материална база, целта на процедурата е подкрепа за преминаване към едносменен режим обучение. Към момента в двете общински училища няма създадени условия за такава организация.Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата, в рамките на който Община Варна може да подаде предложението, е до 13 332 000 лв. с ДДС, като не се изисква задължително съфинансиране. Максимално допустимата стойност е до 6 600 000 лв. с ДДС за нова сграда на едно училище. Средствата са предназначени както за строителство, така и за оборудване и обзавеждане.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
И мотото на единствената точка е : ,,Пак ще крадем братя гербераси".
4
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 138902 | Одобрение: 6152
Изграждане или поредно окраждане на парите за построяване на училища и детски градини. Само окраждане има при Портних никакво изграждане.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама