Извергът, който напада децата по улиците, остава в ареста

03.04.2015 / 11:20 7

Извергът, за който пръв "Петел" писа, че напада деца по улиците във Варна и им краде телефоните, остава в ареста.

Районeн съд – Варна взе най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража” по отношение на 34-годишния Р. И., привлечен като обвиняем за извършени грабежи на телефонни апарати от подрастващи, съобщиха от Варненския районен съд.

Деянията са извършени в един непродължителен период от време в централната част на Варна, при условията на продължавано престъпление, като  с  дързост и употреба на физическа сила са отнемани мобилни телефони на деца и младежи.

Събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение за авторство на деянието. По данни на прокуратурата, 34-годишният Р.И. не обитава  постоянното си местоживеене и пребивава в отделни изоставени сгради. Обвиняемият има предходна съдимост за извършено от него посегателство над собствеността. Съдът отчете високата обществена опасност, предвид факта, че пострадалите от деянието са изключително уязвими членове на обществото – в детска и младежка възраст. Като взе предвид и интензитета на извършването на отделните деяния, както и с цел да се предотврати възможността 34-год. Р.И. да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.  

                3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение. В случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред ВОС за 8 април от 13 часа.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
явно се прави за неговата сигурност и пак заради това ще го пуснат през задния вход......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
iTechnology (преди 6 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053
И ще го пуснат до 3 дни... само се пише.. а действия никакви.. този циганин трябва да се набие до неузнаваемост , ще му е като урок... Нека да посегне на някой пълнолетно момче... ще му счупи ромската физиономия.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама