КАТ ще спира от 7 октомври коли, замърсяващи въздуха над нормите

06.10.2016 / 12:53 7

Снимка Булфото
Акция за измерване на вредните емисии от изгорели газове на автомобилите започва от утре (7 октомври 2016 г., 10 ч.) в София, информират организаторите. Инициативата е част от активностите на асоциация "Диабет тип 2" и Коалиция за климата-България.В нея ще се включат екипи на "Пътна полиция"- СДВР и изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", съобщи Bulnеws.
Те ще стоят на входа и изхода от град София при бул. "Ботевградско шосе" ичрез газ-анализатори ще измерват емисиите, отработени газове на движещите се коли. Неизправните превозни средства ще бъдат спирани от движение. Акциите за измерване на отработени газове ще продължават регулярно през годината. Гражданите ще получават информационни материали за различните източници на замърсяване и вредата, която нанасят на здравето ни. Целта на акцията е да се насочи общественото внимание към проблема със замърсяването на въздуха с вредни емисии от транспорта в столицата. Тези емисии са една от основните причини за високите нива на замърсяване на въздуха в градовете. Идеята на организаторите на акцията е да подтикне отговорните институции да започнат реални действия за решаването на проблема.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Wing (преди 6 години)
Рейтинг: 2282 | Одобрение: 817
Какъв е смисъла от тази простотия? Трябва контрол в пунктовете за технически прегледи. Нали газ анализатора е един от основните тестове на автомобилите ни там.
1
0
gugutka (преди 6 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
На празен ход на двигателя нищо няма да измерят. Трябва да е някой изпърдян карбуратор, за да излезе значително от норми. Трябва да измерват при натоварен двигател.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
3
0
Loshiq (преди 6 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
А комините в циганската махла, кога??? Неможе да се диша от пушеци зимата.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама