КРИБ изпрати Владислав Горанов с благодарствено писмо

24.07.2020 / 15:27 8

Снимка Булфото

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ благодарствено изпрати писмо до Владислав Горанов, който от днес вече не е финансов министър, пише banker.bg

"Като представители на най-голямата работодателска и бизнес организация в България, ние оценяваме изключително високо Вашия основен принос за гарантиране на финансовата стабилност и сигурност в страната и за подобряване на бизнес средата през годините", се казва в писмото.

Ръководената от Кирил Домусчиев работодателска организация изтъква, че Владислав Горанов е поддържал консервативна финансова политика, балансирани бюджети, но същевременно е имало увеличение на минималните пенсии, на минималната работна заплата, на учителските заплати.

КРИБ са доволни и от подкрепата на Горанов за приемането на пакета от мерки, насочени към облекчаване на негативните последствия от извънредната обстановка през последните месеци върху бизнеса и икономиката на страната.

Бившият финансов министър е поздравен и за ключовата роля за присъединяването на България към валутно-обменния механизъм ERM II.

Владислав Горанов няма да се върне и на депутатската банка. Той е депозирал оставката си като народен представител, след като се раздели и с поста си в изпълнителната власт.

Официалният мотив за отстраняването на Горанов е, защото премиерът Бойко Борисов "не можел да си отговори на въпроса защо контролът върху Комисията по хазарта 5 години е бил занижен."

На поста го наследява Кирил Ананиев. "Връщам се в къщата, от която започна моят трудов стаж с голямо удоволствие. На 1 септември 1980 г. постъпих като току-що завършил студент. През годините натрупах доста опит и ще мога да помогна на колегите, заяви по-рано Ананиев, който досега бе в ролята на министър на здравеопазването.

"Предстои сериозно приключване на бюджета в условията на коронавирус. Няма да е лесно. Приходите са доста по-малко от предвидените. Имаме работа по проектобюджета за 2021 г. Там също приходите няма да бъдат в този размер, в който бяха разработени първоначални", коментира новият финансов министър.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
ПраБългарин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 23978 | Одобрение: -8927
Имам и фирма за счетоводство, всяка фирма, която има чисто досие, няма задължения и има спад в оборота с под 20% спрямо миналата година може да кандидатства за 60 на 40 или 80 на 20. Не знам кой е недоносен. 
2
0
хабиби (преди 8 месеца)
Рейтинг: 2948 | Одобрение: 728
Насрания, а ти мислиш ли, че домуса има спадове в оборотите, за да я ползва? А фирмите на шиши? Кой е най-гиолемия клиент на ББР бе, ахмак недоносен? Абсолютно съм убеден, че нито бизнес имаш, нито нещо управляваш, освен оная си работа, на къде да пикае. Нищо. Като се запознаем, ще покажа на всички кой си и от къде си. Сляндур!
Избори за Велико Народно Събрание и нов политически ред в държавата!
0
2
ПраБългарин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 23978 | Одобрение: -8927
Янчо, всеки може да ползва 60 на 40, стига да е изряден платец. И аз ползвах за април и за май, но юни и юли нямам спад в оборота. Не знам кой, от какво не разбира, ти дори не знаеш условията, тръгнал си на мен определения да даваш. Когато кандидатстваш, тогава ела и ми кажи кое, как е.
3
0
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Ами много просто.....хората ядат за да живеят, а маймуните/мушмуроците/  живеят за да ядат.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
хабиби (преди 8 месеца)
Рейтинг: 2948 | Одобрение: 728
Ей, насрания! Когато се казва, че КРИБ благодари, то това не са всички членове на КРИБ, а Домусчиев, който е написал мазно писмо за Горанов. Кой спонсорира бизнеса му с 60/40, без да има нужда? Кой му построи трибуна на стадиона? Ти си блоен мозък, който нищо не разбира, но дава мнение по всеки въпрос. 
Избори за Велико Народно Събрание и нов политически ред в държавата!
0
4
ПраБългарин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 23978 | Одобрение: -8927
Точно така "сплотени, за да оцеляват". Тъпото е, че даваш за пример с маймуни и цигани. Какво лошо има в това, хората да са сплотени в името на това, да са по добре.
3
0
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Маймуните се подкрепят, също както циганите.....сплотени, за да оцеляват...!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
5
ПраБългарин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 23978 | Одобрение: -8927
КРИБ, защо не му искате оставката? Защо го изпращате с благодарности? Тъпаците във форума и протестиращите. никога няма да го разберат.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама