КЗП: Внимавайте със сайта Emag.bg!

28.11.2014 / 11:52 12

Комисията за защита на потребителите (КЗП) предупреждава хората да внимават с популярния онлайн магазин emag.bg, предаде dunavmost.bg. 

КЗП излезе със съобщение на официалната си страница. 

Съобщението гласи: 

"За кратък период от време в Комисията за защита на потребителите (КЗП) са постъпили 6 жалби срещу румънския сайт Emag.bg.
Сайтът е насочен към пазара в България. Той е изцяло на български език, посочен е телефон за връзка в София и разширението на домейна е „bg”. 

В жалбите си потребителите се оплакват, че продуктите не са придружени с инструкции за употреба на български език. Посочват се неверни технически характеристики на предлаганата за продажба техника. Търговецът не удовлетворява рекламациите им за дефекти стоки или, ако приеме, това става трудно и извън срока, предвиден по закон. 

Във връзка с тези жалби КЗП изпрати сигнал по европейската система за обмен на информация и сътрудничество при защита на потребителите. Искането на КЗП е за предприемане на действия от компетентния контролен орган в Румъния, който да извърши проверка на търговеца и да наложи санкции в случай че бъдат констатирани нарушения."


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
bosh (преди 9 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Хахахаха Технополис бил на ТИМ, хахаха Ех този ТИМ беееее Абе и Лидъл и Кайфланд и Пени и Карфур, всичко е на ТИМ дагое.
2
3
cky2kbg (преди 9 години)
Рейтинг: 342 | Одобрение: 102
Страшна анти реклама , миналата година беше по същия начин. И предполагам кой ги пуска тези глупости технополис и техномаркет.
Cky2k BG

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама