Кабинетът даде три плажа на концесия

16.05.2018 / 15:12 4

Правителството определи концесионерите на три морски плажа в област Варна – "Слънчев ден", "Св. Св. Константин и Елена – север" и "Св. Св. Константин и Елена - малък плаж". Концесиите са за срок от 15 години, съобщиха от правителствената пресслужба. Концесионер на плаж "Слънчев ден" е "Амадеус – Ей Си Джи" ООД, съобщава Inews.

За срока на договора таксата за един чадър и за един шезлонг в зоната за платени плажни принадлежности трябва да е по 8 лв. Размерът на годишното концесионно плащане е 302 969 лв. без ДДС. Предвидените инвестиции за подобряване на пешеходния достъп до морския плаж и за указателни табели с допълнителна информация са в размер на 74 244 лв. Концесионер на другите два плажа е "Св. Св. Константин и Елена Холдинг" АД. За срока на договора той ще предлага чадърите и шезлонгите по 10 лв. в зоните за платени плажни принадлежности. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за плаж "Св. Св. Константин и Елена – север" е 57 768 лв. без ДДС, а за "Св. Св. Константин и Елена - малък плаж" – 22 733 лв. без ДДС. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
суджук за герб (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
15 годишна концесия звучи, като харизване.Сега ще почнат да строят едни "фитнеси" и мед. центрове, като на плаж"Делфин" и "Кабакум".
1
1
стоян (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И то къде на къде, ще ходиш на плаж без пари? Не искаш ли бирата да ти е без пари? Като не можеш да си позволиш плажа, отиваш да копаш доматите, за да има за нас, които не ни пука
1
3
Плажуващ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Чудесна новина. Така плажовете ще бъдат достъпни и редовно почиствани, както и със спасители.
0
5
AZ DA TI KAZA (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
DAVAT NA KONCESIJA  ZA 10-15-20-50 GODINI,POSLE PRIVATIZACIJA I NA BAJ IVAN OT KOLHOZNIJA, NE OSTANA PLAZ BEZ PARI. GADOVE DEMOKRATICNO-KAPITALISTICESKI, STE DOIDEM NIE NA VLAST, I NACIONALIZACIJA SAS BELENSKI PLAZ.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама