Кадър от Варна: Случва се все по-често! Търговски обекти трупат боклуци около уличните кошчета (снимки)

10.07.2019 / 11:08 4

снимка: Мариян Георгиев, „Забелязано във Варна“

Проблемите с отпадъците във Варна са нещо едва ли не нормално през лятото. Градът се пълни допълнително с хора, боклукът става повече... Обикновено за натрупаните и препълнени казани се обвинява съответната фирма по почистването, но дали вината не е и в самите варненци?

Този въпрос е напълно актуален, както личи от кадър, публикуван в популярната група „Забелязано във Варна“. На нея се виждат торби с отпадъци, които са струпани по най-безобразен начин на автобусна спирка на бул. „Цар Освободител“.

По всичко личи, че отпадъците са натрупани там наведнъж и най-вероятно идват от заведения за хранене, каквито наблизо има много. Защо обаче те не са се озовали в нормален контейнер, а са натрупани на тротоара? А също – ще има ли някой, който да потърси отговорност и да наложи глоби или всичко ще си остане на принципа „минало-заминало“?

Най-лошото е, че уличните кошчета – повечето вече с разбити капаци – все по-често се използват за изхвърляне на боклука вместо контейнерите, най-вече от мързел.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
MrBean (преди 6 дни)
Рейтинг: 7138 | Одобрение: 1533
Merce....ти да не си от обирджийските боклуджийски фирми/ и това платен репортаж ли е?
5
3
Mercenary (преди 6 дни)
Рейтинг: 38290 | Одобрение: 10795
Заведенията да намерят начин да си изхвърлят боклука! Като им зная цените в тази част от Варна, могат с таксита да го извозват, без да им се отрази много на бюджета.
5
0
айки (преди 6 дни)
Рейтинг: 4339 | Одобрение: 2144
      така е...защото около Червения площад е пълно със заведения и  магазини на които непрекъснато им се налага да изхвърлят торби с боклук , а няма къде ....най- близките казани са на ул ''Цар Асен''....което е далече ....трябва да се намери решение за близки контейнери и да се забрани на коли да спират по ул.''Цар Асен ''и ул. М. Дринов'' -само движение и то еднопосочно....има паркинг или градски транспорт..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама