Кадиев: Не съм излъгал. Борисов и Цветанов са били при Бенчо. Затова си траят

10.08.2018 / 10:06 6

Лидерът на извънпарламентарната партия Нормална държава Георги Кадиев обяви, че не е излъгал за гостуването на Бойко Борисов и Цветан Цветанов в дома на скандално нашумелия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев, пише offnews.bg.

Той обясни, че въпреки че общинарят, избран с листата на БСП, отрича, десетки хора са присъствали на срещата и това е причината лидерът и вторият човек в ГЕРБ да си траят по темата.

Ето какво написа Кадиев в личния си фейсбук профил:

Както обещах, ето синтез на това какво бих казал по бТВ тази сутрин (ако разговорът не се отплеснеше в съвсем друга посока, разбира се):

1. Запознах се с Бенчо по време на депутатска кампания в Бургас през 2005. Не бях го виждал 13 години, допреди 5-6 месеца, когато случайно се видяхме в ресторант в Бургас, до Пантеона. Поговорихме общи неща и между другото спомена това за Борисов и Цветанов, които му гостували вкъщи, докато още са били служители на МВР. Разправял го е на половин Бургас, а сега чета в негово интервю за gramofona.com от 08 октомври 2017, че "всички президенти и премиери са били вкъщи". Борисов е премиер от 2009 и естествено се отнася и за него. Сега Бенчо се отмята, предполагам са му казали да си мълчи. Най-нормалното е Борисов и Цветанов да отрекат или потвърдят. Нека го отрекат, нека ме нарекат лъжец, аз ще реша какво да предприема. Няма да го направят. Знаете ли защо? Защото са били там, имало е десетки други хора, охрана, гости и т.н., и никога не знаеш дали някой от тях няма да се разприказва. Затова и двамата просто ще си траят.

2. Този случай е поредна илюстрация на симбиозата между официална и неофициална власт. Хора като Бенчо има във всеки град и всяко село. Политиците ползват тях и те ползват политиците.

3. Този случай е и поредната демонстрация за това колко еднакво болни са партиите на прехода. Ползват едни и същи хора, едни и същи похвати, едно и също финансиране. Просто някои по-успешно, други - не. Само за последния месец има 3 примера за общи действия на управляващи и опозиция в ущърб на обикновените хора и малкия бизнес: приемането на закона за "редник Киро", приемането на закона за малките бензиностанции и случая с Бенчо Бенчев.

4. Преди БСП бяха хванали ГЕРБ натясно с Живко Суджука и хасковските далавери, сега - обратно. И така ще си играят на пинг-понг. Кой когото хване. От което обществото като цяло нищо не печели.

Изводът?

Няма да имаме нормална политика и #НормалнаДържава, докато няма нормално финансиране в политиката. 
Чисти пари, спечелени от чист бизнес, без обвързващи ангажименти. Инвестиция в общото благо на общество и държава, не в решаване на конкретния проблем на даден бизнесмен.

Докато не се появят такива хора, готови буквално да инвестират в общото благо, съм скептик за промяната на България. 
Защото сега, дали ще са ГЕРБ или БСП, или ще съм примерно аз (след като и ако съм се продал) особена разлика не виждам.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
Yann (преди 8 месеца)
Рейтинг: 28637 | Одобрение: 12862
@trade: Не се заблуждавай. Не са само комунисти. Това са бивши членове на ЦК на БКП и бивши ръководители на служби като 6-то у-ние, УБО, ДС и т.н. Хората, които милееха за утопията наречена комунизъм, даже не бяха членове на БКП - лично познавах един такъв добър човек. Имало е хора, като Вапцаров, които са дали живота си за народа, вярвайки в една идея. Те са били истински комунисти. Нека не ги обиждаме, като ги слагаме с тези плазмодии под един знаменател.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
17
0
Yann (преди 8 месеца)
Рейтинг: 28637 | Одобрение: 12862
Че това, което Георги Кадиев говори е вярно - така е. Ама я тоя потомствен комуняга да обясни как жена му получи лиценз за търговия с енергия за три дни, без никакъв опит в областта. И как владее 10% от пазара на свободна енергия.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама