Кафене в Стара Загора иска такса "дете"

20.01.2016 / 13:25 9

Кафене в Стара Загора поставя условие на клиентите да плащат 50% надценка от сметката си, но не по-малко от 20 лева, ако децата им играят в заведението, съобщава "Нова телевизия". Такъв надпис е поставен на началната страница на всяко меню.


По сигнал на клиенти и на "Нова телевизия" няколко институции вече се заеха с проверка по случая. Така се е почувствала и друга вече бивша клиентка на заведението, която е сезирала Комисията за защита от дискриминация. На проверка по случая се срещаме и със собствениците на кафенето.

„Ако искате да празнувате детски рожден ден и не искате да отидете в заведение с детски кът или искате децата да играят на воля и да правят каквото искат, просто това е цената”, обясни управителят Таня Георгиева.

Превантивна мярка срещу инциденти с деца в заведението – това е тълкуването на забраната и на управителя пред Комисията за защита на потребителите, която посети кафенето по сигнал на Нова.

„Родители, които смятат, че като са в заведение, отговорността за децата е на сервитьора, а той не е аниматор - може би те са подразнени от този стикер, но това си е техен проблем”, коментира още Георгиева. 

Незабавната проверка обаче отчита, че е налице нелоялна търговска практика. Това се казва в официално изявление на Комисията за защита на потребителите.

Предстои развитие по казуса и в Комисията за защита от дискриминация."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
1
cky2k (преди 4 години)
Рейтинг: 1967 | Одобрение: 187
Браво на това кафене !!! Надявам се скоро да има глоби за родители и заведения. Най-видно е Хепи ХЕИ - в зала за пушачи винаги има бягащи деца...  И почти всички кафенета има пушеща майка с дете.
Гроздобера ли настъпи, та не си си мил гъза? Чешейки го много пъти пълниш гащички с лайна Не е нужно да ги сушиш те стафидки вече са. Чудя се защо се мъчиш да си ги завреш в носа? Не можеш ли веднъж, поне веднъж, да спреш да се правиш на мъж. Свикнах с твоята походка вече мога да прозра що не можеш да извадиш пръстите си от гъзъ. Та нима кога си чоплиш с усърдие в нослето, вадейки сополки гъсти си ги буташ в дупето? Пак настъпи гроздобера и ти пак не си си мил гъза, чешейки го още много пълниш гащите със зърна. Знаеш не е да ги сушиш те стафидки вече са. Чудя се защо се мъчиш с опитите в гъза? Не можеш ли веднъж, поне веднъж, да спреш да се правиш на мъж. Не мога защото аз съм много нечистоплътен мъж. Лапни го и здраво го дръж.
10
0
motoristka (преди 4 години)
Рейтинг: 71394 | Одобрение: 34474
Подкрепям! Мястото на децата не е по заведения, които не са предназначени за тях. Браво на този, който е измислил мярката - смело! Истина е, че майките пускат децата да крещят и да се гонят, да пречат на останалите и да досаждат до степен, че ти идва да забиеш по два шамара и на детето, и на майката...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
14
0
lazuli (преди 4 години)
Рейтинг: 563 | Одобрение: 218
Защо пък не?И без това майките като "залепнат"за столовете,децата им стават грижа на заведението!Като не им харесва,да не ходят в това заведение...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама