Как да избера добри гуми за автомобила си?

13.11.2020 / 08:00 0

Ако дошло време да смените гумите на автомобила си, трябва да вземете предвид, няколко много важни фактора. Изборът на гуми не е лесна задача, особено ако нямате представа за какво да следите, когато отидете в магазина. Разбира се, сезонното сменяне на гуми е от ключово значение при поддръжката на леката кола, така че бъдете внимателни при избора. В тази статия ще разгледаме всичко най-важно около покупката на нови гуми за возилото ви.

Избор на добри гуми за автомобила в няколко стъпки

Добре балансираните гуми са водещ фактор, който помага за качественото сцепление и дългосрочно използване на гумата. За да получите издръжливост и правилна експлоатация по оста пътна настилка – лека кола, е необходимо да изберете гуми, чийто компоненти спомагат за безпрепятственото използване на гумата през дадения сезон.

Съветваме Ви да следите за гуми, които използват естествен и синтетичен каучук, текстилни и метални корди, подсилващи елементи и всички нужни химически добавки за по-голяма дълготрайност и ефективност. Естествено, трябва да се съобразите и с размера на гумите, широчината им, товарния индекс, скоростта и други подробности. Ако не успявате да разчетете сами информацията към всяка гума, е желателно да се обърнете към продавач – консултант.

Защо трябва да се консултирам с експерт?

Много често водачите на МПС не успяват да различат летните и зимните гуми, както и залагат на т.нар. всесезонни гуми. Незнанието е лош съветник, така че трябва да се насочите към експертите, които се занимават с продажба на гуми. Те ще Ви запознаят с детайлите на всеки продукт, като Ви насочат към правилния избор. Само по този начин можете да сте спокойни.

Ако пък познавате видовете гуми и успявате да разчетете техните характеристики, то тогава няма да имате проблем със закупуването им. Тук вече всичко опира до финансовите Ви възможности, предпочитанията за марки и не на последно място името на търговеца. Все пак прегледайте предложенията за гуми и техните цени, за да попаднете на правилния вариант.

Няколко думи в обобщение

Бъдете внимателни при избор на летни или зимни губи. Да, ясно е, че на пазара има огромно разнообразие от оферти, но това не значи, че всички те отговарят на качеството. По-горе Ви съобщихме за някои фактори, за които трябва да съблюдавате, а от тези момент нататък само Вие решавате, какъв да бъде изборът Ви. Силно се надяваме, че сме успели да Ви бъде от полза и Ви пожелаваме безпрепятствено шофиране с правилните гуми за автомобила ви.

*публикацияСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама