Как да изберем плочки за баня: няколко съвета, който ще са ви от полза

04.05.2023 / 13:30 0

Когато избирате плочки за банята си, трябва да вземете предвид няколко неща. Основно това са размерът на банята, нейното разпределение, наличието на светлина и стилът, който искате да й придадете.

1.Размер на банята

Има много въпроси, които трябва да се обмислят във връзка с тази точка: малка или голяма е банята, висок или нисък е таванът, квадратна или продълговата? За да създадете усещането, което ви подхожда най-добре във всеки един случай, можете да играете с цветовете и дизайна на плочките. Преценете и какви мебели за баня ще поставите, за да завършите цялостната визия и функционалност на помещението.

2.Как да изберем плочки за малки бани

При избора на видове плочки за малки бани най-често се залага на светли цветове, като бежово или бяло, които помагат за визуалното увеличаване на пространството. Ако банята е тясна, задната стена може да бъде боядисана в светъл тон и да контрастира със страничните стени, като се използват плочки в по-тъмен цвят.

Изборът на големи плочки също може да помогне пространството да изглежда по-голямо, въпреки че няма проблем, ако предпочитате да използвате по-малки плочки.

От друга страна, проблемът може да се състои в това, че таванът е твърде нисък. В този случай плочките могат да се поставят вертикално, за да се създаде усещане за височина.

3.Как да изберем плочки за големи бани

Изборът на плочки за голяма баня обикновено е по-лесен, тъй като има по-малко ограничения. Въпреки това изглежда, че големите плочки са на мода и биха могли да се впишат добре в този тип помещение.

От друга страна, ако таванът е твърде висок, ефектът може да се коригира чрез хоризонтално полагане на плочките, за разлика от твърде ниските тавани.

4.Разположение на банята

Всяка баня може да има различно оформление, но във всички тях има елементи, които може да е интересно да се подчертаят, като например предната част на умивалника или плочките на душа. Използването на различни видове плочки за различните зони е добър начин да се разграничат различните елементи.

5.Светлина

Наличието на светлина е важно, особено във връзка с избора на цвят на плочките.

Ако банята ви има прозорци, които осигуряват естествена светлина, ще бъде по-лесно да изберете цвят, който да пасва добре. Ако обаче случаят не е такъв, най-добре е да изберете светли цветове, като например бяло, които осигуряват осветеност и служат за отразяване на светлината.

6.Декоративен стил

Изборът на плочки за баня може да бъде повлиян и от предпочитанията на собственика по отношение на стила.

Харесвате ли скандинавската декорация? Тогава ще ви подхождат бели плочки в комбинация с дърво. Предпочитате ли по-класическа баня? Заложете на мраморни или неутрални плочки. Винаги ли сте искали да имате винтидж баня? В този случай вариант като гранит би могъл да бъде прекрасен избор.

Източник:  bulgaria24.tv

* публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама