Как да изберете подходящите стелажи за вашия склад?

09.09.2021 / 15:54 0

Системата за съхранение на стоки е един от най-значимите фактори, влияещи върху работата на склада. За да направят процеса на стокооборота бърз и ефективен, много собственици се спират на познатия и доказан вид оборудване - стелажи.

На какво да обърнете внимание при избора на стелажи за съхранение?

Вашата задача е да изберете най-подходящите и удобни стелажи, които да отговарят на всички изисквания и да помогнат за организирането на продуктивна и ефективна работа. Много хора се сблъскват с трудности и много въпроси: „Какви параметри трябва да бъдат решаващи?“, „От какво оборудване се нуждаем?“, „Можете ли да спестим пари?“. За да направите правилния избор, предлагаме да обърнете внимание на 7 основни точки, които ще ви помогнат да се ориентирате и да вземете правилното решение.

 

1. Форматът на товара, за който е предназначен стелажа.

2. Определете подходящия тип стелаж в зависимост от помещението.

3. Производствен материал. Материалът трябва да има дълъг експлоатационен живот, стабилност и надеждност.

4. Структурна якост. Един от най -важните критерии, който не бива да се пренебрегва, от него ще зависи колко безопасно и надеждно ще бъде организирана работата в склада.

5. Доставчик. Правилният избор на доставчик става решаващ във всяка следваща работа. Той трябва да е компетентен, да демонстрира надежден подход и да предложи достоен продукт.

6. Съответствие с международния стандарт

7. Фирма производител. Трябва да бъде доказано, да има добра репутация и да гарантира качествен продукт.

 

Видове стелажно оборудване

Нека разгледаме по-отблизо фактора за избор на типа стелаж.

1. Палетни

Може да се използва както в големи, така и в малки складове, като спомага за увеличаване на капацитета им до 70%. Компактни, винаги има възможност за директен достъп до някой от палетите. Те също имат високо ниво на сигурност. Благодарение на допълнителните защитни принадлежности, товарът, независимо от размера и теглото, ще бъде безопасно съхраняван.

 

2. Конзолни

Състоят се от отделни елементи, представляват линия с произволна дължина с определен брой секции. Възможно е също така да се използва настилка, която може да служи като допълнителни рафтове за съхранение. Конзолните стелажи са предназначени за съхранение на обемисти и нестандартни товари (тръби, домакински уреди, ПДЧ, трупи).

3. Мецанин

Идеални за работа в големи предприятия поради мобилност, лесен монтаж и поддръжка. Основата са палетни стелажи. Това е многостепенна структура. Стелажите са оборудвани със стълби и пътеки. Всичко това допринася за продуктивната организация на работата и складовото пространство.

 

4. Дълбоки

Правят се по поръчка. Едно от предимствата е бързият монтаж, който се извършва поради простотата на дизайна. Също така, дизайнът може да бъде променен чрез добавяне или изключване на някои лагерни стелажи. Предполага се работа вътре в стелажите. В този случай стоките се съхраняват на специални палети. Такива стелажи могат да се използват за съхранение на продукти с различен срок на годност. Складовата площ е заета повече от 80%.

 

Избор на стелажно оборудване

След като сте проучили основните моменти при избора на стелажи и сте избрали правилния вариант, преминавате към най -важния и решаващ момент - покупката. Необходимо е да се направи добра сделка, като същевременно не се пренебрегва качеството, защото всяка неизправност може да доведе до сериозни последици.

Има няколко възможности за закупуване на стелажно оборудване.

1. Готови стелажи от производителя. Един от най -често срещаните начини за покупка. Трябва да се вземат предвид обаче експлоатационните възможности на оборудването.

2. Използвани стелажи. Това е по-евтин, но п -рисков вариант. Когато купувате такива стелажи, трябва да обърнете внимание на много тънкости, а именно:

 

-външни характеристики,

- степента на износване,

-характеристики и условия на работа на предишните собственици,

-характеристики на монтаж във вашия склад. Колко мобилен е стелажът.

 

3. Закупуване на оборудване от проектантска компания. Това е най -добрият и надежден вариант за покупка поради индивидуален подход и параметри.

* публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik