Как да използваме функцията за разделяне на екрана

17.04.2020 / 03:30 1

digital.bg


Повечето нови телефони с Android от над дузина различни производители вече ви позволяват да стартирате няколко приложения едновременно и да ги разделите на различни работни зони. Начина, по който можете да го направите е много лесен. Трябва обаче да отбележим, че този режим може да изтощи батерията ви по-бързо. Също така не всички приложения могат да бъдат стартирани в този режим. Пример за това са тежки игрови заглавия.

 


Но за тези, които могат, Busness Insider ни показва как става това:
От началния си екран докоснете бутона в долния ляв ъгъл. В последно използваните приложения ще намерите това, което искате да използвате в няколко различни екрана. Докоснете в горната дясна част и така това ще бъде първото приложение, което може да използвате. След това можете да докоснете друго приложение, което искате да използвате в отделен екран. Приложенията ви вече ще се показват на два зони и трябва да можете да използвате и двете безпроблемно. Те ще бъдат разделени с черна лента. Нея можете да плъзгате по дисплея, като така ще определяте големината на работната зона на съответното приложение.

 


Когато сте готови да затворите едно от приложенията и да прекратите разделения екран, докоснете и задръжте върху черната лента в центъра на екрана, след което прекарайте пръст в посока на приложението което искате да затворите. Ако използвате по-често тази функция ще забележите, че някои приложения са оптимизирани по-добре за работа в два екрана.
Приложения като YouTube и Netflix са много добре оптимизирани за работа с два екрана, тъй като видео възможностите им изискват малка интерктивност. От друга страна, мобилните игри не могат да използват тази функция, ако тя се нуждае от внимание от страна на играча. Такива са да речем състезателните игри с коли.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Янка Димовски (преди 7 месеца)
Рейтинг: 675 | Одобрение: 135
браво бе, открихте топлата вода...Усмивка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама