Как да накараме децата да ядат зеленчуци

27.03.2015 / 15:18 1

Учени са открили, че от вкуса на зеленчуците зависи дали децата да ги харесват, или не ги харесват, пише "БГ фермер".

При направено проучване става ясно, че ученици от Масачузетс са изяждали 30% повече зеленчуци, когато храната в училищния стол е била приготвена от майстор готвач. Това изследване, което бе публикувано на уеб страницата на Journal of the American Medical Association доказва, че борбата със затлъстяването при децата не е изгубена.

Учените обаче са установили, че доброто представяне на плодовете и зеленчуците няма за дълго влияние върху тяхната консумация. Според авторът на проучването - Джулиана Коен от катедрата по хранене в Харвардския университет резултатите показват, че трябва да се набляга върху вкусовите качества на храната в училище. Тези резултати показват също, че училището не трябва да изоставя здравословната храна само защото учениците първоначално са я възприели зле.

Около 32 млн. деца се хранят в американските училища всеки ден и много от социално слабите ученици си набавят нужните за организма дневни калории именно от училищната храна.

Проучването е доказва, че чрез постоянство децата в училищна възраст могат да се научат да харесват здравословни пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, особено ако те са с добър вкус, казва един от авторите - проф. Ерик Рим от университета в Харвард. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
силветърс (преди 5 години)
Рейтинг: 2678 | Одобрение: -252
едва ли има начин

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама