Как да подходите към свекърва си спрямо нейния нрав

06.01.2016 / 16:51 1

Да се разбирате с майката на съпруга си без словесни престрелки е умение, което малко от нас владеят. На пръсти се броят жените, които удържат семейните скандали с мамичка. И това е закономерност, идваща или от пословичната ревност на майките към синовете им или от прекалената им загриженост и любов. Да балансирате между съпруга си и свекървата е мисия възможна, пише mila.bg.

Бъдете психолог
Първо я опознайте и се опитайте да й влезете под кожата. Разберете какво я ласкае и успокоява, и какво я вбесява. Последното го избягвайте. Подхождайте индивидуално, съветват психолозите, които подреждат свекървите в няколко групи.

Най-много са ревнивките. Свекървата от тази група приема снаха си като жена, която й отнема сина. Тя постоянно ще ви преценява, ще ви сравнява със себе си и ще търси недостатъците ви. Едва ли ще успеете да й угодите. Не се и опитвайте.

Подходът: Гледайте да не я дразните и се виждайте само на семейни тържества. Със сигурност ще е по-любезна, ако й показвате, че сте любяща и грижовна съпруга на сина й.

Лъвицата майка е по-тежък случай от ревнивката. Тя бди над сина си и не допуска никого до него, да не говорим за някаква друга жена.

Подходът: Стойте далече от нея и не се опитвайте да я променяте. По-скоро се постарайте да измъкнете мъжа си от майчината прегръдка.

Енергичната и неостаряваща свекърва може дори да освежи брака ви. Тя едва ли ще се бърка в семейните ви работи, защото е достатъчно дейна и ще се занимава повече със себе си и възможностите да живее на мах. Тя с удоволствие ще отстъпи грижите за сина си на вас, за да има повече време за себе си.

Подходът: Единственият проблем, който може да имате с тази активна и по-суетна дама, е дали тя ще жертва почивните си дни например, за да ви помага при отглеждането на децата. Иначе с удоволствие ще се съгласи да пазарувате заедно.

Вечно мърморещата може да вгорчи живота ви. Тя постоянно се оплаква и ви занимава със собствените си проблеми. Може да се каже, че този тип жени са енергийни вампири, които черпят от силите ви.

Подходът: Не бива да се поддавате на манипулациите й, което обаче не означава че не трябва да й помагате, когато се налага. Важно е да преценявате, кога преувеличава и кога наистина има нужда от помощ.

Почти перфектната. Повярвайте, тя все пак съществува. Дано да имате късмет да попаднете на мъж с такава майка. Най-важното за нея е вие двамата да сте добре и би дала всичко, това да е така.

Подходът: Достатъчно е да й отвръщате с мили жестове и да я уважавате. На нея ще й е достатъчно вие и децата да сте щастливи.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
evtinidrehi (преди 8 години)
Рейтинг: 2153 | Одобрение: 88
каквото и да правиш всичко си зависи и от човека отсреща дали иска да те приеме или не
НИСКИ ЦЕНИ-ВИСОКО КАЧЕСТВО!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама