Как да подобрите сигнала на вашия смартфон

29.02.2020 / 05:00 0

digital.bg

За съжаление, силата на сигнала на смартфона не е константна величина. Вашата локална мрежа, телефонът ви, операторът ви и различни видове смущения около вас определят силата на сигнала на телефона ви.

Какво правите, ако изобщо не можете да получите сигнал или когато сигналът ви е неудовлетворителен? От Digital Trends имат няколко предложения за това как да подобрите сигнала на вашия смартфон.

Променете местоположението си

 

Нормално е в дома ви или в офиса ви да има мъртви точки. Те могат да бъдат причинени от смущения или строителни материали, блокиращи сигнала. Най-простото решение е да се преместите някъде другаде. Отидете до прозореца или излезте на терасата, намерете място, където сигналът е добър.

Махнете калъфа на телефона

Калъфът ви за телефона може да пречи на силата на вашия сигнал, особено ако в него има метал. Махнете го, за да видите дали това помага.

Използвайте Wi-Fi

Най-вероятно у дома си или в офиса има Wi-Fi мрежа, така че защо да не я използвате за осъществяване на обаждания? На Apple iPhone, отидете до Settings –> Phone –> Wi-Fi Calling и се уверете, че опцията е включена.

 

На Android тази опция може да се намира на различно място на различните модели телефони, така че използвайте функцията за търсене в горната част и извършете търсене с Wi-Fi calling. Ще трябва също да се свържете с вашия оператор, за да разберете каква е неговата политика за обажданията по Wi-Fi. Ако мобилния оператор не предлага тази възможност, може да използвате подходящо приложение Много от най-добрите приложения за съобщения също ви позволяват да провеждате разговори през вашата Wi-Fi мрежа, въпреки че човекът, когото търсите, също ще трябва да има това приложение.

Проверете настройките си

 

На iPhone отидете до Settings –> Cellular. На Android, посетете Settings –> Network & internet, а ако устройството ви е Samsung отидете до Settings –> Connections –> Mobile networks. Ако не можете да видите проблема, може би си струва да рестартирате  настройките, за да видите дали това помага.

 

На iPhone, отидете до Settings –> General –> Reset –> Reset Network Settings, но имайте предвид, че това също ще нулира вашите Wi-Fi мрежи и пароли, така че ще трябва да ги настройвате отново. На Android нещата са различни според устройството което имате, на Pixel 4 отидете до Settings –> System –> Reset options –> Reset Wi-Fi, mobile, and Bluetooth, а на Samsung Galaxy S10 отидете до Settings –> General management –> Reset –> Reset network settings.

Сменете вашия оператор

Повечето оператори имат карта на покритие, която показва какви области покрива тяхната мрежа и какъв вид връзка можете да очаквате. Направете малко проучване, за да намерите най-доброто  покритие във вашия район и помислете за преминаване към оператора, който го предлага.

Проверете къде е най-близката до вас клетъчна радио кула

 

Има полезен уебсайт, наречен Cell Mapper, който може да ви е от полза. Уверете се, че изберете вашия оператор, за да намерите най-близката кула.

Вземете устройство за усилване на сигнала

Инвестирайте в усилвател на сигнала или ретранслатор на сигнала. Важно е да запомните, че тези устройства работят само ако вече има сигнал. Те също могат да причинят смущения. Добре е да прочетете потенциалните проблеми, свързани с безопасността и сигурността, ако обмисляте да си купите някое от тези устройства за вашия дом или офис.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама