Как да разберем дали телефонът ни следи?

03.11.2019 / 01:33 2

fakti.bg

Почти всички приложения, инсталирани в телефоните ни, събират и обработват информация за собственика. Обикновено това е необходимо за по-ефективната работа на програмите, но целите могат да бъдат и користни.

Както е добре известно, някои приложения събират данни, които после се продават на трети страни. Често това става без знанието на ползвателя на телефона. Експерти от "Лаборатория Касперски" препоръчват няколко услуги, с помощта на които собственикът може да провери кои програми боравят с личните му данни.

AppCensus, например, изчислява къде се препраща събраната информация по метода на динамичния анализ. След инсталиране и получаване на необходимите разрешения приложението започва да следи на кого, къде и в какъв вид се изпращат данните.

От "Касперски" препоръчват и Exodus Privacy. Софтуерът не следи активността на приложенията, а изучава директно тях и исканите от тях разрешения. Умее да открива и скрити проследяващи програми, които събират информация за собственика в други приложения.

Разработчиците нерядко добавят такива тракери от рекламни мрежи за настройки на персонализирани реклами. Exodus маркира проследяващия софтуер, който може да застраши сигурността на личните данни.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
20
5
Чичо (преди 1 месец)
Рейтинг: 16966 | Одобрение: 496
Не бой се, никой не следи въшльовци.Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама