Как да разберем дали телефонът ни следи?

03.11.2019 / 01:33 2

fakti.bg

Почти всички приложения, инсталирани в телефоните ни, събират и обработват информация за собственика. Обикновено това е необходимо за по-ефективната работа на програмите, но целите могат да бъдат и користни.

Както е добре известно, някои приложения събират данни, които после се продават на трети страни. Често това става без знанието на ползвателя на телефона. Експерти от "Лаборатория Касперски" препоръчват няколко услуги, с помощта на които собственикът може да провери кои програми боравят с личните му данни.

AppCensus, например, изчислява къде се препраща събраната информация по метода на динамичния анализ. След инсталиране и получаване на необходимите разрешения приложението започва да следи на кого, къде и в какъв вид се изпращат данните.

От "Касперски" препоръчват и Exodus Privacy. Софтуерът не следи активността на приложенията, а изучава директно тях и исканите от тях разрешения. Умее да открива и скрити проследяващи програми, които събират информация за собственика в други приложения.

Разработчиците нерядко добавят такива тракери от рекламни мрежи за настройки на персонализирани реклами. Exodus маркира проследяващия софтуер, който може да застраши сигурността на личните данни.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
20
5
Чичо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 38440 | Одобрение: 5770
Не бой се, никой не следи въшльовци.Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама