Как да шофираме безопасно, когато всички са на път?

10.08.2019 / 08:51 2

Нова тв

От началото на годината са станали близо 3000 катастрофи с 254 загинали

Aвгуст е най-кървавият месец на пътя. Именно през тази част на годината в България от 3 десетилетия насам загиват средно над 100 души. Доказва го и черната статистика. Как да пазим себе си и останалите, докато шофираме в горещините?

„От началото на годината до края на юни регистрираните ПТП-та са 2896 с 254 загинали и 3653 ранени. Статистиката не е приятна, въпреки че всяка година има спад в катастрофите. Летните месеци са изключително интензивни, трафикът е натоварен. Това са причините за произшествията и нарастване на бройката. Рискът е много голям. Наблюдава се умора от горещините, от това, че шофьорите тръгват в края на работната седмица към морето и се връщат обратно неотпочинали. Това води до неправилни маневри и преценки, които са фатални. Първокласните пътища и автомагистралите се оказват най-невралгичните точки през летните месеци”, коментира гл. инспектор Калоян Драганов от "Пътна полиция".

„Хората, които тръгват на почивка не се съобразяват с това, че не трябва да бързат. Важно е да стигнем до дестинацията си безопасно, а не с няколко минути по-бързо. Ако всеки спазва това условие, мисля че катастрофите ще намалеят значително”, каза Ивайло Славков от СБА.

Славков коментира и дали високите санкции в Гърция биха довели до спад на инцидентите по пътищата. „Това е единият ключ към контрола. Там, всички българи стават най-добрите и кротки шофьори. Знаят, че който бъде хванат с превишена скорост или направи нарушение глобите са жестоки и това е една значителна спирачка за джигитите”, добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
18
4
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 188360 | Одобрение: 34110
Не е умора, а нереални преценки, които се дължат на недоразвитост на мозъка.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
2
1
ДИВАКА (преди 4 месеца)
Рейтинг: 24331 | Одобрение: 4036
ПЪТУВАХМЕ ДВЕ КОЛИ ЗА ЕДНА ДЕСТИНАЦИЯ..ТРЪГНАХМЕ ЕДНОВРЕМЕННО..АЗ СЕ ДВИЖИХ С МАКСИМАЛНА СКОРОСТ -90 КМ .В ЧАС,А КОЛЕГАТА С 120 ...В КРАЙНАТА ТОЧКА КОЛЕГАТА СЕДЕШЕ И ПИЕШЕ КАФЕ..И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО МИ КАЗА..ХАЙДЕ БЕ,КЪДЕ СЕ ГУБИШ ..АЗ ОТ ПОЛОВИН ЧАС СЕДЯ И ТЕ ЧАКАМ..ЗА ПОЛОВИН ЧАС МОЯ КОЛЕГА Е РИСКУВАЛ ЖИВОТА СИ..НЕ ,ЧЕ МЕН НЕ МОЖЕ ДА МЕ БЛЪСНЕ НЯКОЙ..НО ТОВА ТОЙ САМ СИ ГО Е ИЗБРАЛ..ДА РИСКУВА ЗА ПОЛОВИН ЧАС..Изплезване:devil:Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама