Как да си направим гранола вкъщи?
Гранолата е изключително вкусна и полезна закуска, която може да си приготвим у дома. В този статия, ще ви разкажем как да приготвите вкусна и хранителна гранола във вашата собствена кухня.
Съставки, които ще ви трябват
За да си приготвите вкусна гранола, ще ви трябват следните съставки:
-
Овесени ядки - 2 чаши
-
Сурови ядки (по ваш избор) - 1 чаша
-
Мед - ½ чаша
-
Кокосово масло - ¼ чаша
-
Сушени плодове (като стафиди, боровинки, или кайсии) - ½ чаша
-
Ванилов екстракт - 1 ч.л.
-
Сол - ½ ч.л.
-
Канела - 1 ч.л.
Подготовка и готвене
След като сте събрали всички необходими съставки, можете да започнете да приготвяте гранолата:
-
Загрейте фурната на 160 градуса по Целзий.
-
В голяма купа смесете овесените ядки, суровите ядки и сушените плодове.
-
В малка тенджера разтопете кокосовото масло заедно с меда, ваниловия екстракт, солта и канелата. Сместа трябва да стане хомогенна.
-
Изсипете течната смес върху сухите съставки и разбъркайте добре.
-
Разпределете сместа в равномерен слой върху тава, облечена с хартия за печене.
-
Гответе в предварително загрята фурна за около 30-40 минути или докато гранолата стане златисто кафява.
Гранолата е готова!
Предимства на домашната гранола
Домашната гранола не само е вкусна, но и има много предимства. Ето някои от тях:
Гранола за всяко време на деня
Гранолата не е само за закуска. Можете да я консумирате по всяко време на деня:
-
За закуска: Сервирайте я с мляко или йогурт и добавете свежи плодове за още по-вкусен старт на деня.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта