Как неотваряна карта на Мтел навъртя сметка...

09.04.2015 / 13:31 9

След направената проверка от Мтел се оказа, че проблемът с картата е вследствие на „активиранагласова поща, която фигурира в месечната фактура като разговор и не се таксува“, пише smartnews.bg. 

Когато дадена карта е неактивна, но някой все пак потърси абоната, автоматично се активира тази услуга. Тя не се тарифира, но се отразява в месечното извлечение под формата на разговор.

В крайна сметка получихме отговор от телекома, който обяснява тази интересна ситуация и дава малко светлина около случая. Собственикът няма да заплаща нищо, което също е очевидно, но все пак в мрежата се дискутира и въпросът какво се случва с номера, който инициира обаждането? Все пак няма как да знаеш дали картата от другата страна е „неактивна“, а „автоматичното активиране“ на гласовата поща може да добави още някоя-друга стотинка към сметката на повикващия номер. Официалният отговор на този въпрос бе: „Да, разговорът се таксува, според тарифния план на набиращия.“ Дали едно автоматично съобщение от сорта на „Набраният номер е грешен или непълен“, както е написал наш читател в коментарите, няма да е по-приемлив вариант е въпрос, който оставяме да дискутирате свободно.

Bлагодарим на Мтел за бързата намеса и отделено време по случая, за да се изясни този казус.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
test (преди 8 години)
Рейтинг: 25 | Одобрение: 0
:ermm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама