Как сайтовете за залози гарантират сигурността ни?

26.04.2021 / 17:07 0

Киберсигурността е все по-наболяла тема в наши дни с оглед факта, че хората преобладаващо прекарват по-голямата част от времето си онлайн. Това важи с още по-голяма сила за сайтовете, които поради спецификите на дейността си изискват от нас предоставянето на лични данни и идентификация. Букмейкърите са именно такъв пример, в който е необходимо всеки потребител да предостави информация за себе си, което крие потенциална опасност от злоупотреби. Но не и когато компаниите са съумяли да изградят защитена система, която освен че ограничава външни намеси в базите данни, информира играчите как и какво е безопасно в интернет. Уин бет онлайн предоставя сигурност на своите потребители и именно затова е един от най-предпочитаните хазартни оператори.

 

Защо сигурността е приоритет №1?

Сигурността е един от основните критерии, на които трябва да обърнем внимание при избора си на хазартен оператор. Това е особено важно, тъй като наред с идентификационните данни, които се предоставят на разположение на букмейкъра (напр. лична карта), се използват и разплащателни методи, което може да доведе до загуба на средства. Именно затова е хубаво винаги добре да проверяваме какви са точно данните, които компанията иска да ѝ предоставим и съответно как те се защитават, щом вече веднъж сме ги въвели.

 

Можем ли да се чувстваме защитени, докато играем?

     Като за начало, всеки хазартен оператор, който желае да предоставя услугите си онлайн, преминава през солидна проверка, която има за цел да минимизира по-нататъшните рискове. Верификацията или иначе казано изпращането на документ за самоличност е едно от първите неща, които се изискват при направата на регистрация. И въпреки че за много потребители това е стряскащо, бързаме да ви кажем, че това е и един от първите механизми за защита. С цел да се предотврати използването на чужда самоличност за игра, всяка компания е длъжна да се увери, че човекът, който си прави акаунт, е този, за когото се представя.

 

За да се осигури спокойствието на играчите, компаниите използват най-различни съвременни технологии като сертификати за сигурност и криптиране на информацията, което ограничава възможностите за нейното прочитане, копиране, възпроизвеждане и пр. Всичко това в името на сигурни спортни залози и приятна игра.

 

            Доста от чуждите букмейкъри все по-засилено вървят към интегриране на криптовалутите в онлайн залозите, чиято блокчейн технология осуетява почти напълно възможните хакерски атаки. Наред с това този тип разплащане предоставя анонимност (което е и едно от основните ѝ предимства) и това ограничава нуждата от предоставяне на целия пакет лични данни, който се изисква в момента. 

           

            В заключение е важно да отбележим, че в действителност много малко хора от всички играещи се сблъскват с реални проблеми, свързани с тяхната безопасност и сигурността на данните им. Разбира се, защитата на личната ви информация е отговорност както на оператора, така и на вас самите и на направения от вас избор. Именно затова ви препоръчваме да заложите на сайтове, при които подобно поведение е максимално ограничено, благодарение на лицензи, норми, регулации и др. Запознайте се с политиката за поверителност, преди да се съгласите с нея, за да сте сигурни после, че не сте дали повече права на компанията, отколкото ви се е искало. Направете нужното, за да може да се насладите на приятна игра без излишни главоболия.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама