Как се преживява зимата без зимнина? Българинът: По-хубаво няма!
Кадър България он ер
Сезонът на приготвяне на зимнина у нас е в разгара си. Въпреки голямото предлагане на консерви и сладка в магазините, българинът по традиция приготвя домашна зимнина. Пенсионерката Ружка Игнатова от Вишовград започнала да прави туршии и мармалади още от 20-годишна, като рецептите научила от свекърва си, пише Днес.
"Бъркам ги, за да се омесят и след като е готова, си пълня бурканите. Маринатата се е разтопила и на дъното слагам копърче, чесън и чер пипер. Краставички направих, защото аз си ги произвеждам, събирам си ги.
Направила съм и компоти, и люти чушки, и апетитка", каза тя. Стопанките във Вишовград правят зимнина всяка година. Казват, че от домашното по-хубаво няма. Въпреки че леко са повишени, цените на зеленчуците са достъпни за приготвянето на консерви.
Стела Съкова отглежда от години в Драганово карфиол и го продава на пазара. "Започнала съм от 4 лева, но и на пет съм продавала, защото конкуренцията негодува. Имаше голямо търсене и достатъчно клиенти", добави зеленчукопроизводителят.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!