Как се унищожават дървеници?

13.02.2020 / 11:45 0

Когато става дума за вредители у дома или на работното място, безспорно най-безжалостна и тежка е нелеката борба с дървеници. Дървениците са малки насекоми с червено-кафяв оттенък, хищна природа и изключително неприятен характер. От една страна, те успяват да се скрият лесно у дома, а от друга – ухапванията им са не просто болезнени, но и опасни, защото могат да предизвикат редица опасности за здравето като кожни екземи, треска, висока температура и неконтролеруем сърбеж, водещ до инфекция. Хранейки се единствено с кръв, но и способни да издържат без храна повече от една година, дървениците могат да направя нормалния ни здравословен сън в истински ад. Ето защо, ако имате и най-малко съмнение, че домът ви е обитаван от тези неприятни заселници вредите, е редно веднага да вземете мерки.

Народни средства за борба с дървеници

Привържениците на народните средства за борба с вредители използват разнообразни похвати и методи. Въпреки че за тяхната ефективност няма никаква гаранция, все още много собственици на апартаменти и къщи, а дори и хотели и туристически комплекси започват своята борба с дървеници именно със следните народни средства:

  • Твърди, се че спиртът действа не просто смъртоносно, ами и бързо срещу дървениците. За скорошно нашествие от тези вредители у дома и в случай, че сте наясно къде е тяхното огнище, можете да пробвате с бърза дезинфекция със спирт или алкохол (най-добре ракия или водка).

  • В някои домове хората все още се борят срещу дървениците с оцет. Киселината, между другото, се прилага и срещу други видове насекоми, в това число хлебарки и мравки. Според специалистите обаче оцетът е само временно решение.

  • Биолозите са на мнение, че някои специфични миризми прогонват дървениците. Такива са лавандулата и валерианата, а понякога дори и ванилията. Честно казано обаче, според нас това е по-скоро превантивен метод за справяне с вредителите.

Професионални методи за борба с дървеници

Категорични сме, че когато става въпрос за каквито и е да е вредители у дома – мишки, хлебарки, мравки, а и дървеници – най-добре е да се доверите на професионални фирми, специализиращи именно в тази сфера. Методите, които те използват са не само ефективни, но и трайни, а често в услугата е включено посещение за превенция и оглед с цел уверяване, че не е изпуснато нито едно от огнищата на дадените насекоми и паразити. Професионалните методи за борба с дървеници включват щателно изследване на дома именно за да не се изпусне и най-малкото скриващите на вредителите. След това, се пристъпва към обезопасяване на жилището, въпреки че повечето съвременни методи за справяне с дървеници са безвредни за обитателите и единствената мярка за сигурност след нея, е проветряване. Модерните системи за справяне с дървеници включват препарати, които не оставят неприятни миризми, но за сметка на това действат безотказно срещу насекомите. Често, фирмите гарантират дълъг период на сигурна защита срещу повторна поява на дървеници. Специалистите обаче съветват професионалната услуга да бъде повтаряна през година-две в случаите, когато жилището се намира в комплекс, блок или район, който често е атакуван от този вид вредители.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама