php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Какво да направим, ако сме намокрили смартфона си

02.08.2019 / 03:00 4

digital.bg

Добре е да разбирате, че изпускането на телефона или таблета ви във вода (независимо дали във вана, мивка, тоалетна или басейн) ще му нанесе непоправими щети. Ако оставите устройството включено, ще имате сериозни проблеми. Всичките ви снимки, файлове, музика може да се загубят безвъзвратно. Изключването на устройството веднага след инцидента и подсушаването му (отвън и отвътре), може да удължи живота му. Всъщност, има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да подсушите водата от таблета или телефона си.

Важното е да действате бързо, според Make Use Of, защото водата може да проникне под екрана, в батерията и дори да причини токов удар.

Изключете телефона

Ако телефонът ви е бил изложен на достатъчно вода, за да ви безпокои, първото нещо, което трябва да направите, е да го изключите! Ако използвате телефон с подвижна батерия, отворете отделението и извадете батерията.

 

Може да сте навън, когато телефонът ви се намокри, но ще трябва да намерите плоска, суха повърхност, която можете да използвате за следните стъпки. Препоръчва се бързо действие, за да намалите щетите до минимум!

Веднага подсушете с  каквото имате под ръка

За щастите, телефоните не се разпадат лесно на части, защото щеше да се налага всеки път да ги събираме когато ги изпускаме. Въпреки това освен батерията, могат да бъдат премахнати още два елемента: SIM картата и micro SD картата. Извадете тези две карти и подсушете слот

Не спирайте до тук. Всичко което може да бъде подсушено, го изсушете. Уверете се, че всички водни капчици около ръба на дисплея са попити. Също така проверете всички отвори и портове за вода.

Три  начина да извадите водата от смартфон или таблет

Вътре в телефона ви има много компоненти – процесори, платки и т.н., които трябва да бъдат сухи за да работят добре. Ето защо трябва да сте сигурни, че те са сухи.

1. Ориз

Напълнете купа с ориз и зарийте телефона си с него. Уверете се, че от всички страни на телефона има поне 2 см ориз. Оставате така телефона си едно денонощие.

2. Силикагел

Най-често силикагел се използва за поддържане на суха среда за продукти, които биха се повредили от влагата. Пакетчета със силикагел се слагат в кутиите  на новите обувки, чанти, кожени дрехи, повечето електронни стоки също се опаковат със силикагел. Покрийте устройството от всички страни със силикагел и го оставете така за едно денонощие.

3. Чист алкохол

Друго доказано средство е използването на чист алкохол. Алкохолът измества водата и след това се изпарява. За целта ще трябва да потопите телефона си в съд с чист алкохол. Този метод е полезен само, ако останалите начини не свършат работа.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
gugutka (преди 2 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Ако телефона е истински, след намокряне продължаваме да го използваме.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
3
3
bokostikvonius (преди 2 години)
Рейтинг: -152 | Одобрение: -1617
Ама свинската пържола да е от Лидъл , да не хванете някоя зараза ;) 
5
2
ДИВАКА (преди 2 години)
Рейтинг: 24300 | Одобрение: 4005
ИЗСУШАВАТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО И В..КОФАТА ЗА БОКЛУК,КАТО РАЗДЕЛНО ИЗХВЪРЛЯТЕ БАТЕРИЯТА  И ..СИ КУПУВАТЕ НОВ..ТИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДА НЕ ДА МРАТ ОТ ГЛАД,Я...Изплезване:devil:Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik