Какво да очакваме от цената на златото в краткосрочен план?

08.08.2019 / 03:00 1

profit.bg

Събитията по света предполагат, че златото ще продължи силното си представяне през идните най-малко 6 до 12 месеца, прогнозира икономист от водеща сингапурска банка.

„Светът понастоящем се намира в несигурно състояние и златото се възползва от ситуацията“, казва Хауи Лий, икономист в Oversea-Chinese Banking Corporation, цитиран от CNBC.

Ценният метал се търгува на цена от около 1 495 за унция в Азия по време на сесията в сряда. Цената скочи с 12 долара само за ден.

Според Лий, цената на златото съвсем скоро ще премине границата от 1 500 долара.

"Виждаме перфектен микс от съставки: имаме ниски лихви, имаме слаб долар, имаме търговско напрежение, имаме геополитическо напрежение в Персийския залив“, казва Лий.

Според него, подобен набор от рискове движи златото до най-високата му цена от над шест години насам и провокира инвеститорите да поглеждат към него с цел свиване на риска. 

С други думи, инвеститорите не са сигурни в краткосрочните глобални икономически тенденции и са по-склонни да гравитират към активи с нисък риск.

Сред тези рискове, провокиращи влагането в злато, икономистът смята, че последната порция американски мита за внос на стоки от Китай ще бъде „особено пагубен“ за световната икономика, тъй като голяма част от засегнатите стоки са пряко свързани с потребителите.

Въпреки че останалите ценни метали, като сребро и платина, също постигат ръст в цената си, Лий смята, че златото ще си остане предпочитан актив. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
batkojoro (преди 9 месеца)
Рейтинг: 5075 | Одобрение: 2220
А сега де?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама