Какво е приложението на различните стативи за фотоапарати

10.10.2023 / 14:51 0

Стативите са основен аксесоар за пособията, с които запечатвате изживявания за спомен или с професионална цел.

Когато поемеш по дългия творчески път на фотографа, първата стъпка е инвестицията в оборудване. Несъмнено апаратът е ключова част от него, следват обективите и всички необходими аксесоари според индивидуалните потребности. При търсенето на подходящата техника фокусът трябва да е и върху цените на стативите за фотоапарати. Те са задължителен елемент от покупката, тъй като осигуряват стабилна основа за бъдещите ви снимки.

Докато запечатвате на снимки изживяванията и любимите си хора или домашни любимци, разчитате на удобство и спокойствие за множеството си експерименти и трупане на ценен опит.

Ето от кои видове стативи за фотоапарати може да избирате.

Миниатюрни модели

Тяхното име насочва кога могат да влязат в употреба. Това са така наречените джобни стативи за най-малките модели фотоапарати. В случаите, когато искате да си направите бързо селфи с компанията, те са идеални помощници.

Предимството им е, че се побират във всяка чанта или дори джоб, лесно се поставят на масата. Някои варианти са снабдени с гъвкави крачета и имат опция да се накланят на страната, която желаете.

Евтини стативи за начинаещи

Може да опитате с тях в началото, но ако разчитате на тежък фотоапарат, няма да ви гарантират достатъчно висока сигурност. Те обикновено са пластмасови, което изключва пълна гаранция за стабилност при снимки с дълга експозиция.

Стативи от олекотени материали

Средният клас стативи съчетават лесно пренасяне, здравина и не особено високо тегло. Създадени са от алуминий, въглеродни влакна или други олекотени материали, като пасват на повечето видове фотоапарати, от компактни до DSLR.

По-тежките представители на устройствата за заснемане обаче няма да открият нужната опора върху този род стативи, въпреки че се приемат за добър компромис, а и са особено удачни, когато пътувате. 

Стативи за професионалисти

Рано или късно любителите се превръщат в професионалисти, независимо каква е готовността им да превърнат заниманието си в печеливш бизнес. Дори и само понякога да откликвате да покажете уменията си на празници на близки и познати, то оборудването изисква да е на ниво. А когато се развивате и сте изцяло отдадени на хобито си, няма да усетите кога то се е трансформирало в нещо повече от забавления.

Тук място намират стативите от карбон, магнезиева сплав или базалтово влакно. Те са твърди и тежки, което позволява максимално натоварване от камери и обективи. Може да са трудни за пренасяне, но пък разполагат с плочи за бързо освобождаване, монтажни платформи, ъгъл на краката, а стойността им е напълно оправдана и възвръщаема инвестиция.    

* публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама