Какво осветление да поставим на стая без прозорци

15.11.2021 / 10:39 0

На пръв поглед, много хора ще реагират остро и ще запитат как така една стая може да няма прозорци. Всъщност, дори и ако звучи малко странно, това е напълно възможно и може да се е случило по много причини.

Най-популярната е наличието на така наречената “черна кухня”, каквито могат да се видят в много жилищни сгради, строени през последните 40 години в София, Варна, Пловдив и други големи градове.

Черната кухня е малка кухня от типа на кухненския бокс, която е с вътрешно разположение и посредством врата или свод се свързва например с дневна стая. Черната кухня няма прозорци и няма естествен източник на светлина.

Друг такъв случай може да е ако живеете в къща и искате да оптимизирате пространството, превръщайки в стая някое мазе, изба, таванска стая или стар неизползваем гараж. Както виждате, такива случаи не липсват. Остава въпросът как да осигурим добро лед осветление на едно такова помещение.

От колко светлина се нуждае стая без прозорци?

Ако в една стая няма естествен източник на светлина, ще трябва да осигурите цялото необходимо осветление за да бъде заместена светлината, която иначе би влизала от прозореца. Това трудно може да стане само от един източник, ето защо е добре да помислим за инсталирането на повече осветителни тела в различни части на стаята.

В същото време, точният брой осветителни тела и силата на крушките ще зависят от редица фактори, включително от размера и формата на стаята, цветовете, в които е обзаведено помещението, за какво се използва то и от атмосферата, която искате да създадете.

Използването на различни източници на светлина в стая без прозорци (вижте предложенията на 2r-bg.com) може да помогне за оптическото увеличение на пространството и предотвратяване на усещането за тъмно, тясно или затворено.

Така или иначе за една стандартна стая, която има площ от около 10 квадратни метра, се смята, че идеалното е да се инсталират осветителни тела, които да осигурят около 2000 лумена.

Определено ще има ефект ако се опитате да използвате различни форми на осветление, като лед ленти в ъгъла или лунички, тъй като това ще създаде по-светла и приветлива атмосфера.

 

*публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама