Какво се случи със задържаните при спецакцията на плажа във Варна тази събота

26.08.2015 / 17:51 5

Снимка: "Петел"

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Пл. Б. и парична гаранция в размер на 3 500 лв. по отношение на Г. Г. Двамата бяха задържани при специализирана операция в заведения на крайбрежната алея във Варна. Те са обвинени за притежание и разпространение на наркотични вещества без надлежно разрешение, съобщиха от пресслужбата на съда.

Съдът счете, че макар разследването да е в начален етап, може да се направи обосновано предположение, че Б. е притежавал значителни количества кокаин, марихуана и производни на амфетамини. От събраните до момента доказателства може да се допусне и че тези наркотични вещества са били предназначени за продажба.

Съдът взе предвид съдебното минало на обвиняемия и крайно отрицателните характеристични данни. Б. има влязла в сила присъда за други престъпления и е задържан по време на условно изтърпяване на наказанието. Обвиняемият е признал вината си и е обещал да съдейства на органите на разследването, стана ясно в съдебната зала.

Г. е привлечен като обвиняем за две престъпления. Първото е за притежаване и разпространение на наркотични вещества, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години. Обвинен е и за незаконно притежаване на оръжие, за което предвиденото наказание е от 2 до 8 години. Според съда на този етап от разследването може да се направи обосновано предположение само за извършването на първото престъпление.

Г. е осъждан, но реабилитиран, припомни съдът. ВОС счете, че домашният арест няма да бъде ефективна мярка заради слабия или никакъв контрол върху поведението на обвиняемия. Затова определи като най-ефективна процесуална мярка за неотклонение паричната гаранция от 3500 лева, която следва да бъде внесена в 10-дневен срок. Ако Г. наруши условията на мярката, сумата ще бъде конфискувана в полза на държавата.

Определената мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Богданов и парична гаранция от 3500 лева по отношение на Г. в могат да бъдат протестирани или обжалвани в 3-дневен срок. Делото е насрочено за разглеждане в Апелативния съд на 1 септември.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!   


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Feniks (преди 8 години)
Рейтинг: 173 | Одобрение: 23
"Ние ги хващаме, те ги пускат"....има ли някой изненадан?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама