Какво се случва в българите, блокирани в Гърция заради счупен ферибот

09.08.2019 / 10:09 1

Илюстрация Уикипедия

Стотици туристи, сред които и българи, са блокирани на пристанището в Александруполис и на остров Самотраки заради повреда в единствения ферибот, който свързва острова с пристанищния град, пише Блиц.„Свържете се с пристанищните власти, ако имате резервация за почивка на острова“, съветват от фериботната компания.
 
Пътническата компания съобщи, че от утре може да осигури само трансфер на туристите, но не и на автомобилите.
 
Голяма част от колите успяха да се транспортират снощи до Александруполис и до Самотраки, но фирмата няма решение за следващите дни.
 
Кметът на остров Самотраки Танасис Вицас съобщи, че е в постоянна връзка с министерството на търговския флот и се очаква да бъде изпратен друг ферибот, но без да посочва конкретно ден и час.
 
Туристическите агенции информират всички пътници с резервации от и към остров Самотраки да се свържат с пристанищните власти.
 
Според властите гръцкият флот за крайбрежно корабоплаване е стар и опасен за околната среда. Затова трябва да бъде подновен.
 
Средната възраст на наличните 41 ферибота, експлоатирани от трите основни фериботни компании, е 19 години.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ЕВСТАТИ (преди 4 години)
Рейтинг: 1004 | Одобрение: 259
"Какво се случва в българите"

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама