Калин Терзийски пусна трагичен статус във фейсбук

16.06.2015 / 22:53 6

Трагичен статус публикува тази вечер психиатърът Калин Терзийски във Фейсбук. В него той драматично съобщава, че не може да живее като писател и затова трябва да се откаже от живота, тъй като не можел да прави друго.

"Опитах се да живея като писател. Пишейки. Оказа се че не става. Ще трябва да се откажа, може би да умра. Защото не мога друго. Мога да благодаря на тия, които помагат да е така. Лека нощ", написа преди час той, видя блиц.

В официалната му биография обаче е записано, че Терзийски е завършил Националната природо-математическа гимназия и Висшия медицински институт - София, където завършва през 1996 г., след което специализира психиатрия до 2000 г. Работил е като дърводелец, анкетьор, санитар и медицинска сестра.

В първите четири години след завършването си работи като психиатър във втората по големина психиатрия в България – Държавна психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ в кв. Курило, Нови Искър. Успоредно с това започва да пише за вестници и за списанията „SAX“, „Егоист“, „Клуб М“, „Ева“, „Едно“, „Night life“. От 1996-а до 2010-а работи като сценарист в предаванията: „Квартал“, „Лица“, „Каналето“ (БНТ), „Досиетата Хъ“ (Дарик радио), „Шаш“, „Пълна лудница“. През 2003 участва в провеждането на обществените експерименти на Мартин Карбовски.

През 2006 г. заедно с Мартин Карбовски и Ангел Константинов създава литературния клуб „Литература*Диктатура“. В него членува и брат му – писателят Светослав Терзийски. През март 2010 г. учредява, заедно с група водещи сценаристи, Сдружение на българските телевизионни сценаристи (СБТС). Учредител е и на Асоциация на писателите в България. През 2009 и 2010 г. участва в организирането на популярните публични четения „Зачитане“, чийто основен организатор е поетът Стефан Иванов.

От 2008 г. насам издава по един сборник с разкази всяка година. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
sweethoney (преди 8 години)
Рейтинг: 1045 | Одобрение: 275

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама