Камарите с боклуци продължават да се трупат на гробищата във Варна. Не били извозени заради дъждовете

30.06.2020 / 12:41 0

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Грозните камари с боклуци продължават да се трупат на Централните варненски гробища. Същият проблем съществува и на останалите гробищни паркове. Обяснението е, че от падналите наскоро проливни дъждове купчините боклук за подгизнали и се чака сега да изсъхнат. Въпросът беше обсъден на заседание на комисията „Благоустройство и комунални дейности“ към Общински съвет – Варна.

Подробно обяснение защо съществува сериозен проблем с извозването и депонирането на отпадъците от гробищните паркове даде съветникът Янко Станев (СДС). Той каза, че дълги години фирма „Обреди“ сама се е занимавала с извозването и депонирането на отпадъците. Това излиза на общинското дружество двойно по-евтино. Но от 2018-а има решение на съда, според което фирмата трябва да бъде обслужвана от съответната фирма за сметоизвозване, с която общината има договор.

„Хората не се интересуват кой и как ще изчисти боклука, за тях е важно това, което се виждаше на Черешова задушница да не се вижда повече“, коментира в отговор съветникът от БСП Мартин Златев. Конкретен отговор кога ще стане така и не беше даден, защото на заседанието нямаше представители на общинската фирма „Обреди“. Янко Станев обаче обясни, че на следващата общинска сесия ще бъде взето решение, което ще промени работата не само на това, а на всички общински дружества и това ще реши проблема.

Както „Петел“ вече писа, заседанията на комисиите на Общински съвет към момента са затворени за външни лица, които не са част от администрацията и съвета, но се излъчват на живо в канала местния парламент в Ютюб.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама