Канадец спечели джакпот от 27 млн. долара! Няма да повярвате защо не му го изплатиха

31.01.2015 / 11:34 4

Канадец, който не е получил част от джакпот в размер на 27 милиона канадски долара, защото регистрацията на печелившия билет се е забавила със 7 секунди, загуби делото за парите, съобщи CTVNews и inews.bg.

Върховният съд на Канада сложи край на продължилата седем години съдебна битка, която Джоел Иферган води с надеждата да вземе дела от печалбата. Иферган отишъл на 23 май 2008 г. точно преди 21.00 часа да си купи билети за лотарията "Loto-Quebec 7".

Продавачката му казала да побърза, тъй като крайният срок изтича. В 20.59 часа бил регистриран само единият от двата билета, които мъжът искал да си купи.

Вторият билет, печелившият, бил регистриран от компютъра седем секунди след 21.00 часа, когато изтичал крайният срок.

Продавачката съобщила на мъжа, че времето няма да му стигне, но го попитала дали все пак иска да регистрира и втория билет. Канадецът се съгласил и платил и двата билета заедно.

Организаторите на лотарията обаче са отказали да изплатят печалбата на втория билет заради 7-секундното закъснение и са дали половината от джакпота на друг. Иферган в продължение на седем години съди Loto-Quebec за забавяне на обработката на регистрацията, но загуби съдебната

Представител на Loto-Quebec заяви пред CTVNews, че така е направена играта и системата работи по тази начин от години, по тази причина нямат намерение да изплатят обезщетение на Джоел Иферган.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
mitkos77 (преди 8 години)
Рейтинг: 197 | Одобрение: 22
Горкият човек..късмета си е късмет !
Съществува български сайт подобен на фейсбук, в който всяко действие, било то харесване,споделяне,качване на снимки Ви носи точки, които след като натрупате можете да си вземете награда ? :) РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ДЪРВЕНИ ИЗДЕЛИЯ И УКРАШЕНИЯ
6
1
Losh (преди 8 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Съдбата на спечелилият неспечелил . . .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама