Кандидат-студенти на среща с топ европейски университети във Варна тази неделя (11.03)

12.03.2018 / 11:14 0

За първи път у нас кандидат-студентите ще се срещнат с непознати за България специалности, които са се появили едва през последните 10 години. Това ще се случи по време на пролетното издание на изложение „Европейско образование 2018“, което  се организира от консултантска агенция ЕДЛАНТА на 10-ти март в София (хотел „Хилтън“) и 11-ти март във Варна (хотел „Галерия Графит“). Няма съмнение, че в следващото десетилетие тези специалности ще заемат лидерски позиция в професионалната реализация по цял свят.  
Една от най-интересните специалности, която се предлага от редица холандски университети е „Управление на водни ресурси“. Няма съмнение, че човечеството вече изпитва глад за специалисти, които да разрешат проблемите, свързани с недостига на питейна вода или с опастността от наводнения, породени от глобалните промените в климата.

Навлизането в дигиталната епоха наложи един нов тип маркетинг, без който никой бизнес вече няма да може да съществува. Престижни университети във Великобритания, Холандия и Германия вече подготвят специалисти по „Дигитален маркетинг“! Една от най-модерните специалности, появили се едва в последните 10 години и към която се очаква нарастващ интерес в бъдеще, е „Кибер сигурност“. Дипломираните специалисти ще разработват системи за защита на личните ни данни във време, в което все повече стандартни и всекидневни дейности се извършват онлайн.
Други актуални специалности, с които за българската кандидат-студентска аудитория и техните родители ще се запознаят този уикенд, са Био медицина, Генетика, Нутриционистика, Креативни технологии.....

Сред най-популярните университети, които предлагат специалностите на бъдещето, са британските University of Sheffield, University of East Anglia, University of Surrey, холандските University of Twente, HZ University of Applied Sciences, и мнoго други.

Повече подробностите за тези и много други перспективни специалности можете да научите на изложение "Европейско образование" този уикенд.

Участието в изложението безплатно след предварителна регистрация на www.edlanta.com или на място.

* рекламаПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама