Каракачанов: Членовете на "малката коалиция" може да преминат към индивидуални споразумения с ГЕРБ

25.07.2019 / 14:29 3

Снимка: Булфото

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов не изключи пред журналисти възможността членовете на т.нар. "малка коалиция" да преминат към индивидуални споразумения с ГЕРБ за подкрепа на правителството, пише novini.bg.

Вчера лидерите на НФСБ, ВМРО и "Атака" Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се събраха на коалиционен съвет в парламента. Малко след началото, срещата се провали след като от "Атака" поискаха медиите да присъстват на разговорите, а от НФСБ и ВМРО в знак на несъгласие напуснаха.

Каракачанов повтори днес, че така коалицията няма да продължава и изтъкна, че тя от няколко месеца не съществува, защото нямало диалог, имало саботажи и атаки на един от лидерите на коалицията срещу другите две политически формации и изказване на лъжи и обидни квалификации. Така няма да продължава, аз в такава коалиция няма да участвам, заяви лидерът на ВМРО.

По темата за подкрепата на правителството Каракачанов обясни, че "всеки може да стигне до споразумение с ГЕРБ на базата на това, което имаме като общо споразумение и да продължи да подкрепя правителството".

Попитан за възможностите партньорите от "малката коалиция" да се разберат помежду си, Каракачанов попита медиите дали вчера са останали с впечатление, че лидерът на "Атака" има желание да се разбира с някого. Като го гледате от четири месеца как сипе хули, обидни квалификации и лъжи по отношение на мен, на другия ми колега - Симеонов, на г-н Джамбазки, на ВМРО, за какво разбиране става дума, и какъв е смисълът да продължаваме да си говорим по този начин, заяви Караканов, като подчерта, че не обявява, че излиза от коалицията."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
1
ДИВАКА (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
СВИНЧО ВОЙВОДА,ОПИТАЛ ВЕДНЪЖ ПОМИЯТА В КОПАНКЯТА НА ГРОБ..ДА СЕ ОТКАЖЕ ..ТА ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ..ПО-СКОРО БИ ИЗПАПКАЛ И ВИНКЕЛА И БОЛНИЯ..ТОЯ Е ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ГЛАДЕН И ГАДЕН ДОРИ ОТ ШРЕК..Изплезване:devil:Ухилен
3
1
ас (преди 10 месеца)
Рейтинг: 32734 | Одобрение: 11079
по скоро гледат да налапат още един.
6
1
... (преди 10 месеца)
Рейтинг: 10976 | Одобрение: 4151
Ясно, няма да пуснеш кокъла.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама