Каракачанов реши кой да поддържа изтребителите МиГ-29

14.03.2018 / 17:36 9

С решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов „Руската самолетостроителна корпорация МиГ“ е избрана за поддръжката на българските изтребители МиГ-29, съобщава Блиц.

Решението от 6 март е публикувано на сайта на министерството, като в него се посочва, че то може да бъде обжалвано в 10-дневен срок пред Комисията за защита на конкуренцията. Ако няма обжалване, следва подписване на договор с „РСК МиГ“ по обществена поръчка чрез договаряне без публикуване на обявление, която стартира в началото на декември миналата година. Това можеше да стане и по-рано, но украинската „Укринмаш“ подаде жалба пред КЗК, която бе отхвърлена, информира БНР.   В решението си министър Каракачанов посочва, че то се базира на утвърден доклад на комисия за разглеждане и оценка на офертата и провеждане на преговори. Както и че документите на „РСК МиГ“ съответстват на изискванията на възложителя.  Обществената поръчка е на прогнозна стойност почти 81,3 млн. лв. като периодът на договора да поддръжката на изтребителите е за 4-годишен период, т.е. до 2022 г. Според Ройтерс става дума за 15 машини МиГ-29.  

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
До Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кучетата като тебе си лаят, ама кервана си върви и изобщо не го интересува, че някакви еврогейско-краварски мастии лаят! Нещо да кажеш за "Турски поток" или за "Северен поток 2" за който Германия/основния разпределителен кран, даде съгласие да се строи, или нещо за "ЕксонМобил" които се отказаха от разработките на нефтени и газовои находища в Сибир, по нареждане на Тръмп и загубиха над $200 млн. Още да ти изброявам ли за мастиите дето лаят и за кервана, дето си върви?
1
6
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нерванът си върви, но кучето продължава да лае - Вън всички руснаци от България! Незабавно!
8
1
До Mercenary с и без кучето (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А бе ти дето си без кучето хайде смени репертоара, че все едно и също пишеш, омръзна ни вече! Ама то за да го смениш се иска ум/акъл дето са казали някои наши комшии, ама ти нямаш такъв, тъй, че "едно знае баба, едно бае" та и твоята работа! А хайде отговорете и двамата, кой друг да ремонтира с гаранция МиГ-овете освен Русия? И още нещо да ви запитам, ако вие сте пилоти на Миг-овете, ще се съгласите ли да летите с тях, ако знаете, че ремонта им е извършен без нужната гаранция и от "специалисти" без нужната правоспособност? Не нали..............
1
6
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НА ПОЕТО В ГЪЗЕТО..И БИС..И ТАКА ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОДРЕД И ПОСЛЕ НАПРЕД ..В УСТАТА..:devil:Болест
7
2
тоя (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
МЕРЦЕНАРИ ,НА ТЕБ МАЙ ТИ ХАРЕСВАТ ХУЙОВЕ В ДРУГА РАЗЦВЕТКА ..МОЛЯ ЛИЖИ ГИ ЗАВИРАЙ ГИ КЪДЕТО СИ ИСКАШ ..САМО ОСТАВИ ДИВОТИЯТА НА НАС ДА НИ ЦЕЛУВАТ ..ТА И НА АЛБАНИЯ ЩЕ ИМ ЦЕЛУВАМЕ СКОРО..:devil:ИзплезванеБолест
3
8
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кат Русия няма втора, тъй опасна за света... Тя е главната опора на терора и смъртта... Кат Русия няма втора, нагла, войнстваща и зла... Лицемерна, тя е мора за живот във светлина... Кат Русия няма втора, многолика в подлостта... На глупците е подпора, за безумците - съдба... Вън всички руснаци от Бългрия! Незабавно!
4
8
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 31775 | Одобрение: 10465
Пак на руския хуй се поклонихме! Вместо с ръце  се да държим и други да целуват и нашите курове ...
10
3
Кат Русия няма втора! (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Както и да се въртят, все на дядо Иван ще седнат! Защо трябваше да оплюват Русия(като джендъра Плевнелиев), а после започват да омекват?
10
5
аз (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Едно нормално решение на НЕнормалното ни правителство !!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама